A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNKoch Máté
12:25VívásMate Tamas Koch-Grabiel Lugo
HUNPupp Réka
12:25CselgáncsReka Pupp-Sosorbaram Lkhagvasuren
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
NyílNyíl

Darabjaira hullhat a BlackBerry

Vágólapra másolva!
Forr a levegő a BlackBerry körül, a hétfői 10 százalékos emelkedés után kedden is folytatta útját, közel 9 százalékot emelkedve, a felvásárlással kapcsolatos hírek hatására. Több elemző is pozitívumként értékelte a lehetséges tőzsdei kivezetést, egyes elemzők szerint akár 14 dollár is lehet optimális esetben a részvényenkénti felvásárlási ár, ami a jelenlegi 11 dollár körüli szintekről még jelentős emelkedést jelent. Ezzel együtt az sincs kizárva, hogy a céget végül darabonként értékesítik majd.
Vágólapra másolva!

Komoly árfolyam emelkedést mutatott a BlackBerry hétfőn, mivel a technológiai cég tőzsdéről való kivezetése már nem csupán pletyka, hanem a cég által is egyértelmű opció. A BlackBerry részvények kereskedését ennek megfelelően hétfő délután fel is függesztették, majd innen tudott 10 százalékos szárnyalást mutatni a papír. Természetesen az elemzők egyből kommentálták a legújabb információkat, és próbálták értékelni azokat, miközben a részvény kedden is folytatta útját felfelé, újabb 9 százalékos emelkedést bemutatva nap közben. Zárásra viszont alaposan visszább vettek a pluszokból.

Evercore: Értéktelen a hardver üzletág

Ebben talán a legnagyobb segítségére az Evercore Partners kedvező hangvételű elemzése volt, az elemző, Marck McKechnie, az elemző ugyanis a korábbi alusúlyozásról egyenlő súlyozásra ajánlotta a papírt. Ennek főleg az áll a hátterében, hogy egy új menedzsment gyorsabban modernizálhatja a céget az elemző szerint. Érdekesség, hogy az elemző a 10 dolláros célárából 87 százalékot a szabadalmaknak, 13 százalékot pedig a meglévő vásárlóknak tulajdonít, a hardver üzletág értékét pedig egyenesen nullára becsüli az elemző.

Forrester Research: A márkának erős értéke van

Charles Golvin, a Forrester Research elemzője is némileg hasonló véleményen van, szerinte a szoftverek, valamint a márka jelentős értéket képviselnek a cégen belül. Az viszont az elemző szerint is kérdéses, hogy a céget teljes egészében eladja-e a BlackBerry, vagy csak bizonyos részeket értékesít majd különböző vállalatok számára.

Canaccord Genuity: Ki fizetne prémiumot ezért a cégért?

Bár a BlackBerry egyértelműen jelezte ezzel a lépéssel, hogy hajlandó lenne eladni magát erősebb piaci szereplőknek, Mike Walkley, a Canaccord Genuity elemzője szerint nem lesz könnyű dolga. Elsősorban azért, mivel az elemző számításai szerint az felhasználónkénti átlagos bevételek továbbra is csökkenni fognak, így pedig meglehetősen kérdéses, ki lenne akár egy nagyobb prémiumot is fizetni az egykor szebb napokat is megélt technológiai cégért.

Nomura: Csak tapasztalt vevőnek éri meg beszállni

Stuart Jeffrey, a Nomura elemzője is véleményt formált a BlackBerry által összeállított stratégiai bizottság kapcsán. Jeffrey főleg arra tért ki az ügyfeleinek küldött elemzésében, hogy ezentúl az érdeklődők jobban utána tudnak majd járni a vállalatnak, pontosan képet kaphatnak annak pénzügyi működéséről. Ez pedig egy ilyen, számos kockázattal övezett "feltámadási-sztori" esetén nélkülözhetetlen, és főleg azok a tech cégek lehetnek alkalmasak a felvásárlásra, ahol már végrehajtottak hasonló akvizíciókat.

Raymond James Financial: 14, de akár 7 dollár is lehet a részvényenkénti ár

Steven Li, a kanadai Raymond James Financial elemzője szerint akár 14 dollárt is fizethet részvényenként a felvásárló vállalat, amennyiben a BlackBerry valamelyest javítani tud az EBITDA mutatóján. Ennek sikertelensége esetén inkább 10,5 dollár lehet a részvényenkénti reális ár. Abban az esetben viszont, ha a céget darabokban sikerül eladni, akkor már jelentősen nagyobb lehet a bizonytalanság az eladási árral kapcsolatban, 7-15 dollár közé várja Li.

A kanadai nyugdíjalapok már mozgolódnak

A BlackBerry bejelentése után az Alberta Investment Management már jelezte is, amennyiben a cég kivonul a tőzsdéről, és a többségi tulajdonos megkeresi őket, akkor megfontolják a részvényvásárlást. Mark Wiseman, a Canada Pension Plan menedzsere szintén érdeklődését fejezte ki a BlackBerry iránt, mint elmondta, a tőzsdéről való kivonulás esetén akár nagyobb összeget is befektetne a társaságba.

A BlackBerry árfolyama (Nasdaq)

Forrás: Origo

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!