Elbűvölő eredmények a L'Oréaltól

Vágólapra másolva!
Lenyűgözte a befektetőket a L'Oréal, mivel a világ legnagyobb kozmetikai cége szépen növelte eredményét az idei első félévben, ráadásul a cég megerősítette idei évre vonatkozó várakozásait is. Ezért el is kezdték vásárolni a részvényeket a piaci szereplők, 4 százalékos pluszba segítve a papírokat.
Vágólapra másolva!

Örülhetnek a L'Oréal befektetői, miután a világ legnagyobb kozmetikai cége megerősített a 2013-as évre vonatkozó várakozását, azok után, hogy az első félévben 7,7 százalékkal tudta növelni működési eredményét, köszönhetően elsősorban a feltörekvő piacok növekvő profitabilitásának.

Forrás: L'Oréal

Habár a működési eredmény csak kis mértékben haladta meg az elemzői várakozásokat a továbbra is jó kilátások megnyugtathatták a befektetőket, ugyanis a részvényt, 6 százalékot is meghaladó pluszba húzták nyitás után, igaz onnan némileg visszább jött az árfolyam, de még így is 4 százalék körüli emelkedésben van a papír.

A L'Oréal árfolyama (Párizs)

Forrás: investor.hu

A francia cég augusztus közepén jelentette be, hogy megvásárolja egyik nagy kínai versenytársát, a Magic Holdings International-t 843 millió dollárért, ezzel pedig a világ legnépesebb országában is piacvezetővé válik. A gyorsan növekvő feltörekvő piaci terjeszkedésre pedig szüksége is van a társaságnak, mivel a fejlett országokban csak stagnál, vagy csökken az árbevétel bővülési üteme.

Forrás: investor.hu

Kína egyébként is kulcsfontosságú piacnak számít a cég számára, hiszen ott idén 8 százalékos lehet a kozmetikai szektor éves növekedése a várakozások szerint, ami így már 34 milliárd dolláros árbevételt biztosíthat az ott tevékenykedő vállalatok számára. Ebből pedig piacvezetőként a legnagyobb részt hasíthatja ki a L'Oréal.

Forrás: investor.hu

Bár az árbevétel növekedési üteme még a fejlődő piacokon is mérséklődik, a nyereségesség minden termékdivízióban emelkedni tudott az első félévben.

A L'Oréal részvényei idén eddig 20 százalék fölötti emelkedésben vannak, amit az is hajtott, hogy a befektetők spekulációi szerint a cég visszavásárolhatja a svájci Nestlé 29 százalékos részesedését. A cég vezetője Jean-Paul Agon korábban a francia Les Echosnak úgy nyilatkozott, hogy a vállalatnak van lehetősége arra, hogy a Nestlé által birtokolt 29,3 százalékot megvegye. A CNBC-nek pedig úgy nyilatkozott ma, hogy a döntés a Nestlé kezében van.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!