A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNKoch Máté
12:25VívásMate Tamas Koch-Grabiel Lugo
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
NyílNyíl

Évek óta nem volt ennyire gyenge a Ralph Lauren

Vágólapra másolva!
Jelentős mínuszba lökték tegnap a ruházati termékeiről híres Ralph Lauren árfolyamát, a vállalat gyorsjelentése ugyanis nem szolgált túl sok pozitívummal a befektetők számára, ráadásul évek óta először mutat zsugorodást az egy éve nyitva lévő üzletek forgalmának változása.
Vágólapra másolva!

Szép kis esést hozott tegnap össze a tőzsdén a Ralph Lauren részvénye, a ruházati kereskedő ugyanis nem tudott pozitív meglepetésekkel szolgálni negyedéves gyorsjelentésében. A vállalat ráadásul a tavalyi második negyedévhez képest több eredménysoron is gyengébb számokat tett közzé, az egyszeri tételek hatásától tisztított részvényenkénti nyereség pedig még az elemzői várakozásokat is alulmúlta.

Forrás: Origo

Egyedül az árbevétel soron sikerült az előző negyedévekhez képest és a Bloomberg elemzői konszenzusához képest jobb teljesítményt elérni, de ha kiszűrjük azokat a boltokat, melyeket az elmúlt egy éven belül nyitottak meg, akkor meglehetősen negatív trend tapasztalható. Negyedévről-negyedévre esik ugyanis a növekedés üteme, és ezt még az a tény sem teszi szebbé, hogy az 1 százalékos visszaesésben a devizaárfolyam-hatásnak is nagy szerepe volt.

Forrás: Origo

A negyedéves teljesítményben nagy szerepe lehet a Kínában látott átalakításoknak, a Ralph Lauren ugyanis több, helyi partnereivel működtetett boltját zárta be az utóbbi időben, hogy saját boltokat hozzon létre azok helyet. Ennek hatása csak átmeneti lehet a társaság szerint, a 2014 március végén záródó üzleti évben továbbra is 4-7 százalékos árbevétel növekedést vár a vállalat, jelentősen építve az e-kereskedelemből származó előnyökre.

Ezzel együtt az előző években kétszámjegyű növekedést tudott elérni a Ralph Lauren, az árbevétel növekedési ütemének lassulása pedig egyértelműen negatív üzenet a befektetők számára, nem is meglepő, hogy az árfolyam több mint 6 százalékos mínusszal reagált a gyorsjelentésre.

A Ralph Lauren árfolyama (NYSE)

Forrás: Origo

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!