Vágólapra másolva!
Közel járnak a fordulathoz az eddig lemaradónak számító piacok. A brazil részvényeket és a nagyobb kínai vállalatokat tömörítő ETF-ek komolyabb megindulásra készülnek, amennyiben sikerül a papíroknak az előttük tornyosuló akadályokat leküzdeniük.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hónapokban lemaradónak számító piacok elkezdtek éledezni, legalábbis ezt lehet látni a grafikonokon. Fontosabb ellenállásokkal kell ugyan megküzdeniük az instrumentumoknak, de siker esetén gyors megugrást is bemutathatnak.

FXI ETF - iShares China Large-Cap ETF: Kitörés közelében

Július óta szinte megállíthatatlanul emelkedik a 25 jelentős kínai vállalatot tömörítő FXI ETF. Az instrumentum tartósan csak pár napja tudta áttörni az 50 napos mozgóátlagot, de a megugrás egészen a hosszabb távú csökkenő trendvonalig vitte.

Ha az akadályon át tud libbenni az árfolyam, akkor első körben 37,14 dollár lehet a célja, ahol a 200 napos mozgóátlag fut, majd akár a 38 dollár fölötti szintek is elérhetők lehetnek.

Az indikátorok is támogatják az ETF elképzelését, hiszen az MACD vételi szignált jelez, az RSI pedig halad rendületlenül az északi irány felé.

FXI ETF napi grafikon (NYSE)

Forrás: Origo

EWZ ETF - iShares MSCI Brazil ETF: Duplaaljból indulhat meg

Egy duplaalj jellegű formációból próbál megindulni a meghatározó brazil vállalatokat tömörítő EWZ ETF. A második visszaesés miatt lehet főként belekötni az alakzatba, mivel az nem csúszott vissza eléggé a korábbi mélyponthoz.

A 45,2 dollárnál lévő nyakvonal és az 50 napos mozgóátlag áttörése után első körben 48 dollárig, a 161,8 százalékos Fibonacci szintig is eljuthat az árfolyam. A 48 dolláros szint átlépése után pedig 49,7 dollárig juthat el az alakzatból számolható célár alapján az ETF.

Az indikátorok itt is támogatják az elképzelést, hiszen az MACD vételt mutat, míg az RSI emelkedő trendben mozog.

EWZ ETF napi grafikon (NYSE)

Forrás: Origo

Mi az az ETF?

Az ETF a tőzsdén kereskedett befektetési alap angol nevének rövidítése. Az ETF-ek olyan befektetési alapok, amelyeknek befektetési jegyeit bevezetik tőzsdére, így a részvényekkel megegyező módon lehet adni-venni az alapot. Az ETF-ek általában indexkövető alapok, azaz egy előre meghatározott részvényindex összetételét képezik le pontosan, így egy tranzakcióval megvásárolhatóvá téve az egyébként nehézkesen előállítható nagy részvényportfóliókat.



Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről