A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Itt az idő zsebre tenni a profitot!

Vágólapra másolva!
Az elmúlt időszak nagy tőzsdei ralija után itt a remek alkalom a profitok zsebre rakására a CNBC-nek nyilatkozó két neves befektetési szakértő szerint. A szakemberek szerint arról szó sincs, hogy tartós korrekció kezdődne a piacokon, és a hegymenet továbbra is folytatódhat a későbbiekben, csupán a bikapiac adta lehetőségek gyors kihasználásáról van szó.
Vágólapra másolva!

Soha nem látott magasságokban mozognak az amerikai részvényindexek, az S&P 500 és a Dow Jones is nagy menetelést mutatott be az utóbbi hónapokban a Fed eszközvásárlási programjának köszönhetően. Egyes szakértők viszont remek lehetőséget látnak egy kis profitrealizálásra ezen a bikapiacon is - írja a CNBC.

John Stoltzfus, az Oppenheimer vezető befektetési stratégája szerint itt az alkalom, hogy a nagy rali után a befektetők zsebre tegyék az eddig megszerzett nyereségeket. Stoltzfus kiemelte, hogy semmi fundamentális oka nincs egy nagyobb méretű részvénypiaci menekülésnek, csupán a "csúcsra járatott piacok" gyors "kihasználásáról" van szó.

A szakértő szerint a profitrealizálások miatt 4-6 százalékos korrekció is elképzelhető rövid távon, később viszont folytatódhat az emelkedés. "A vállalatok gyorsjelentései többségében kellemes meglepetést okoztak, ami a részvényeik drágulásához vezetett, szóval miért ne használnánk ezt ki egy kisebb profitrealizálásra?" - teszi fel a kérdést Stoltzfus.

Dan Veru, a Palisades Capital Management befektetési igazgatója hasonlóképpen vélekedik. Veru szerint a kisebb megbicsaklások a tőzsdei raliban csupán a piacok lélegzetvételnyi szünetének tudható be, az összkép továbbra is nagyon kedvező, és a bikapiac folytatódására lehet számítani. A szakember azt tanácsolja a befektetőknek, hogy válasszanak a kedvenc részvényeikből, és vásároljanak belőlük a tőzsdei korrekciók során.

S&P 500 értéke (pontban)

Forrás: Origo

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!