A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Jól húz a német gazdaság

Vágólapra másolva!
Nem veszít erejéből a német gazdaság, a GDP-növekedés gyorsult a második negyedévben.
Vágólapra másolva!

A német gazdaság több mint egy éve a legnagyobb ütemben nőtt az idei második negyedévben. A lakossági és az állami fogyasztás tolta a gazdaság szekerét.

A német statisztikai hivatal felülvizsgált adatként azt közölte, hogy a hazai össztermék (GDP) 0,7 százalékkal nőtt az előző negyedévhez, és 0,9 százalékkal 2012 második negyedévéhez képest.

Összehasonlításképpen: a magyar gazdaság a második negyedévben alig vánszorgott. Ugyan az előző év azonos időszakához képest félszázalékos növekedést mért a statisztikai hivatal, ez azonban bő egyévnyi visszaesés után következett be. Az első negyedévhez képest viszont csupán 0,1 százalékkal nőtt a magyar gazdaság, vagyis lényegében stagnált, nem tudott tovább gyorsulni. A régióban a többi gazdaság jobb teljesítményt nyújtott.

A német kormány erre az évre 0,4 százalékos GDP-növekedést jósol, a német jegybank, a Bundesbank azonban csak 0,3 százalékos növekedést tart valószínűnek. A vezető kutatóintézetek tavasszal készült közös előrejelzése alapján 0,8 százalékkal bővül a német gazdaság az idén. 2012-ben, amikor a magyar gazdaság másfél százaléknál is nagyobb ütemben esett vissza, a német GDP 0,7 százalékkal nőtt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!