Már a BlackBerry és a Dell összeolvadásáról is pletykálnak

Vágólapra másolva!
Pörög a pletykamalom a BlackBerry legutóbbi, katasztrofális gyorsjelentése óta, és bennfentes személyek szerint még a cég tőzsdei kivezetését is komolyan fontolgatja a menedzsment. Az ügyhöz közeli források szerint a Silver Lake kockázati tőketársaság is érintett az ügyben, aki épp a Dell hasonló egy másik felvásárlási csatában játszik komoly szerepet. Nem is meglepő, hogy egyesek már a Dell és a BlackBerry esetleges összevonásáról álmodoznak.
Vágólapra másolva!

Ismét felerősödtek a találgatások a szebb napokat is megélt BlackBerry esetleges tőzsdei kivezetésével kapcsolatban, ezúttal a Reuters vette fel ennek a lehetőségét bennfentes személyekre hivatkozva. Az ügyhöz közeli források szerint a menedzsment, illetve Thorsten Heins, a cég vezérigazgatója egyre inkább fontolgatja a tőzsdei kivezetés lehetőségét, ezáltal is csökkentve a nyomást a vállalaton.

A tőzsdéről való kivonulás természetesen számos hatással járna a vállalatra vonatkozóan, talán legfontosabb, hogy a társaságnak nem kellene mindent annyira részletesen megmagyaráznia, mint ahogyan azt eddig tette. Legutóbb épp abból volt komoly "probléma", hogy a vállalat elsőre nem közölte egyértelműen a BB10-es eladások számát, amit a befektetők az árfolyam beszakításával köszöntek meg. A nyilvánosságtól való némi távolmaradás akár elsőre érthető is lehet a cég szempontjából. A BlackBerry-nél zajló nagy átalakítások így feltehetően kevésbé jelentenék a befektetők és pénzügyi újságírók kedvelt témáját.

A tőzsdéről való kivezetéshez azonban a részvények nagy többségét is meg kell szerezni, a bennfentesek szerint pedig a BlackBerry már tárgyalásokat is folytatott a Silver Lake kockázati tőketársasággal. Mint ismeretes, a Silver Lake egy másik nagy technológiai cég, a Dell tőzsdei kivezetésében is fontos szerepet vállal, így akár az sem kizárt, hogy a BlackBerry-nél hasonló felvásárlási csata vehetné kezdetét, mint a Dell-nél. Az árfolyam egyelőre pozitívan reagált a pletykákra és közel 5 százalékos pluszban nyitott annak ellenére, hogy az érintett cégek nem reagáltak a híresztelésekre.

Sőt, egyesek már arról is találgatnak, hogy a Silver Lake a Dell-t, valamint a BlackBerryt is megszerezni, és a két cég egyesítésével a próbálnának új irányt találni a fejlődéshez. Mivel a BlackBerrynél még egyelőre semmilyen hivatalos folyamat sem vette kezdetét a kivezetéssel kapcsolatban, ezért meglehetősen merész még egy kivezetésre spekulálni.

A BlackBerry heti árfolyama (Nasdaq)

Forrás: Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről