A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Édesszájú vásárlói hoztak milliókat az áruházláncnak

Vágólapra másolva!
Valósággal kilőtt az USA-ban nagy népszerűségnek örvendő Dollar General árfolyama a szerdai kereskedésben, miután az áruházlánc nem csak az árbevétel, hanem a profit tekintetében is felülmúlta az elemzői várakozásokat az előző negyedévben. A táraságnál főleg a nem tartós fogyasztási eszközök, így a dohánytermékek, valamint az édességek és chipsek eladása pörögött.
Vágólapra másolva!

Kiváló negyedéven van túl a Dollar General üzletlánc, a diszkontáruház ugyanis 245,5 millió dolláros profitot ért el az augusztus 2-án zárult három hónapos periódusban, ami részvényenként 75 dollárcentet jelent. Tekintve, hogy az elemzők csak 74 centet vártak, valamint azt, hogy a 4,39 milliárd dolláros árbevétel is jobb az elemzői konszenzusnál, egyből 5,5 százalékos pluszt ért el a részvény a tegnapi kereskedésben.

A jó teljesítmény alapvetően azzal magyarázható, hogy az áruházlánc erősebb márkákkal jelent meg a polcokon, továbbá a növelte is az új üzleteinek számát. Leginkább a nem tartós fogyasztási eszközök értékesítése pörgött, köszönhetően a chipsek, édességek, valamint a különböző cigarettafajták jó teljesítményének. A legalább egy éve nyitva lévő áruházak értékesítése így 5,1 százalékos növekedés mutatott az előző év azonos időszakához képest, meglepve az elemzőket, akik csak 4,2 százalékos bővülést prognosztizáltak.

Egyedül talán azt lehet negatívumként megemlíteni, hogy a nem tartós fogyasztási eszközökön általában alacsonyabb profitot tud elérni, mint a különböző háztartási eszközök, vagy éppen a ruházati termékeken. Mivel az értékesítés valamelyest a nem tartós fogyasztási eszközök felé tolódott el, így a társaság bruttó fedezeti hányada is 32 százalékról 31,3 százalékra csökkent. Ez viszont aligha zavarta a befektetőket, mivel a nyitás után egyből komoly pluszokat ért el a papír, és nap végére is 4,7 százalékos pluszban zárt.

A Dollar General árfolyama (NYSE)

Forrás: Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!