A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

El kell adni a Raiffeisent a Citi szerint

Vágólapra másolva!
Mostantól eladási ajánlást rendel a Raiffesien részvényeihez a Citigroup elemzője a korábbi tartás helyett. A Citi módosítása azt követően érkezik, hogy az osztrák bank bejelentette költségcsökkentési programot indít, amivel 450 millió eurót szeretnének spórolni 3 év alatt. Tegnap az árfolyam 2,5 százalékos emelkedéssel reagált egyébként a kiadások mérséklésének hírére.
Vágólapra másolva!

Eladásra módosította ajánlását a Raiffeisen részvényeire vonatkozóan a Citigroup elemzője a korábbi tartásról. A Citi azt követően lépett, hogy a Raiffeisen Bank bejelentette, költségcsökkentési programot indít, amiben 450 millió eurót szeretne megtakarítani 3 év alatt, és el szeretnék érni, hogy a 2016-os kiadások nominálisan ne haladják meg a 2012-es értéket.

Vélhetően a Citinél nem tartják túl meggyőzőnek a bejelentett programot, és a szakértő inkább a nagyobb kockázatok miatt vághatta vissza ajánlását.

Azonban nem csak a Citi lépett, az HSBC elemzője megtartotta semleges ajánlását az osztrák bankpapírra, sőt még emelte is célárát 27 euróra a korábbi 25 euróról.

Szerdán a befektetők jól fogadták a lépést, mivel a papír 2,5 százalékos plusszal zárt, ezzel pedig kísérletett tett, hogy átugorja 50 napos mozgóátlagát, amitől az utóbbi pár kereskedési napban nem tudott elszakadni. Kérdés, hogy ez sikerül-e neki.

A Raiffeisen árfolyama (Bécs)

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!