A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Nem megy jól ma a magyar tőzsdének, amit a hazai blue-chipek gyenge teljesítménye okoz. Legrosszabbul a Mol teljesít, közel 2,5 százalékos mínuszával, de az OTP is gyengélkedik, egyedül az Egis áll a pozitív tartományban. A forint reggeltől folyamatosan gyengül az euróval szemben, amivel árfolyama már 301 felett jár.Európában is romlott a befektetők hangulata, miután az eurózónából a vártnál rosszabb ipari termelési adatok láttak napvilágot, azt jelezve, hogy még nincs minden rendben makrofronton az euróövezetben. A EURO Stoxx 600, a 600 legnagyobb európai vállalat részvényeit tömörítő index emiatt lefordult tegnap elért, 2008 júniusa óta nem látott magasságából.Az USA-ban is mínusszal kezdődhet a kereskedés a határidős indexek alapján, követve az európai hangulatot. Délután a heti friss munkanélküliségi segélykérelmek alakulása befolyásolhatja majd a piaci mozgásokat.
Vágólapra másolva!

Tovább szenved a Mol

Nagyobb mínuszba csúszott a budapesti tőzsde a nap közepe felé haladva, amit elsősorban a Mol gyenge teljesítménye okoz, de a régióban ezzel a mínuszával nem lóg ki a sorból a magyar parkett.

Forrás: Origo

A Mol azért szenved, mert a Csoporthoz tartozó Emona, Magnolia kötvényekre tett vételi ajánlatát nem fogadták el a jelenlegi tulajdonosok, így egyetlen Mol részvényre átváltható kötvényt sem sikerült megvennie az Emonának. Tegnap pont az ajánlati hírre kapcsolt nagy menetelésbe az olajpapír, ma azonban vissza is rántják, jelenleg 2 százalék feletti mínusszal áll.

A Mol árfolyama

Forrás: Origo

A Mol kártérítési keresetet nyújtana be a horvát állam ellen, írja egy horvát újság. A követelt összeg nagyjából 80 milliárd forint körül lehet.

Az OTP is korrigálja elmúlt két napban mutatott jó teljesítményét, a nap közepén 0,7 százalék körüli csökkenésben van a részvény, aminek az elromló nemzetközi hangulat sem segít. A Richter és a Magyar Telekom is a negatív tartományban időzik, míg az Egis kisebb pluszával újra 20000 forint felett jár.

Forrás: Origo

Nagyobb esésbe váltott a forint az idő közben borúsabbá vált nemzetközi hangulatban. A gyengülés reggel óta tart, aminek hatására az euróval szembeni árfolyam már 301 fölé ért. Ezzel azonban nincs egyedül a régiós devizák között, hiszen a lengyel zloty és a román lej is gyengül.

EUR/HUF árfolyam

Forrás: Origo

A mai 12 havi diszkontkincstárjegy aukción több mint kétszeres lefedettség mellett keltek el az állampapírok, ráadásul történelmi mélypontra, 3,81 százalékra esett az átlaghozam. Ez az előző aukcióhoz képest 13 bázsipontos csökkenés, és 6 bázisponttal alacsonyabb, mint a tegnapi másodpiaci referenciahozam.

Forrás: Origo

Elromlott a hangulat Európában

Romlott a hangulat az európai piacokon reggelhez képest, aminek hátterében az áll, hogy a vártnál gyengébb ipari termelési adatok láttak napvilágot az eurózónából. A júliusi adatok szerint 1,5 százalékkal szűkült az ipari kibocsátás, holott az elemzők csak 0,3 százalékos zsugorodást vártak, ráadásul az előző havi értéket is minimálisan visszább vágták.

Forrás: Origo

A főbb tőzsdék szinte mindegyike mínuszban tartózkodik, leghátul az olasz börze kullog. A borongós hangulatban a 600 legnagyobb európai vállalat részvényét tömörítő EURO Stoxx 600 tőzsdeindex pedig lefordult tegnap elért, 2008 júniusa óta nem látott csúcsáról.

A EURO Stoxx 600 értéke (pontban)

Forrás: Origo

A francia Vivendi több mint 2 százalékos pluszban tartózkodik, mivel tegnap piaczárás után közölte, hogy vizsgálja annak a lehetőségét, hogy a média és a telekommunikációs divízióját két külön társaságban működtetné tovább.

A német közműcég, az RWE árfolyama 1,5 százalékkal esik, mert a Citigroup eladási ajánlást rendelt a vállalat papírjaihoz a korábbi semleges helyett, mondván ők nem látják, hogy a fundamentumok további árfolyam emelkedést prognosztizálnának.

A svájci Richemont, a világ legnagyobb ékszergyártója a vártnál picit gyengébb bevétel növekedési ütemről számolt be üzleti évének első 5 hónapjára vonatkozóan, a rosszabb kínai értékesítési adatok miatt. Ennek hatására a cég részvényárfolyama 3 százalék körüli csökkenésben van.

A határidős részvényindexek alapján New York-ban is korrigálhatnak a tőzsdék az elmúlt napok nagyobb emelkedései után. Délután a heti friss munkanélküli segélykérelmek alakulésa érkezik, mint fontosabb makroadat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!