A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Határozottan fellendült a kiskereskedelmi forgalom

Vágólapra másolva!
Júliusban a várakozásokat meghaladó mértékben, 1,2 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom – tudjuk meg a KSH közléséből. Suppan Gerely, a Magyar Takarékszövetkezeti Bank senior elemzője ezt várakozáson felüli eredménynek minősítette. A növekedés szerény, ráadásul júniusi visszaesést követ. Fontos azonban megemlíteni az összkép más, pozitív részleteit is: a fogyasztói bizalom növekvőnek mondható, dinamikusan javul a munkaerő-piaci helyzet, megugrottak a reálbérek.
Vágólapra másolva!

A bérek és nyugdíjak idei reálnövekedése miatt a kiskereskedelmi forgalom idén összességében akár az 1,5 százalékot is megközelítheti – közölte Suppan Gergely.

Nyeste Orsolya, az Erste Bank elemzője úgy véli, ingadozó adatokból nehéz messzemenő következtetést levonni: a júliusi növekedést megelőző hónapban negatív volt az index, áprilisban és májusban azonban pozitív. A belső fogyasztás mindenképp lassú javulást mutat, a háztartások éves indexe például pozitívba fordult. Ugyanakkor épp a háztartásokra nehezedő terhekkel kalkulálva várható inkább lassú fejlődés. Nyeste Orsolya hozzátette: a javulásra számítani lehetett az alacsony infláció, a bérek és a nyugdíjak reálnövekedése miatt. A fogyasztás bővülése összhangban van az általános makrogazdasági képpel.

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye ugyancsak elismerte a júliusi forgalom-növekedést, összhangban a második negyedév GDP-adataival. A tárca úgy véli, a növekedés az év hátralévő részében folytatódik majd.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!