A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNPupp Réka
18:00CselgáncsReka Pupp-Amandine Buchard
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
19:45TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
HUNAndrásfi Tibor
20:00VívásTibor Andrasfi-Koki Kano
NyílNyíl

Jól belerúgtak a földön fekvő BlackBerrybe

Vágólapra másolva!
Mostantól egy darab BlackBerry telefont nem tartanak készleten a T Mobile USA boltjaiban, jelentette be a telekomcég, mivel véleményük szerint nem eléggé hatékony azok tárolása. A hír értelemszerűen újabb csapás az elmúlt napokban padlóra küldött BlackBerry számára, ahol a hírek szerint még a lehetséges felvásárlás, és kivezetés sem tűnik annyira biztosnak.
Vágólapra másolva!

Kitiltják a boltból a BlackBerryt

Amikor már szinte úgy tűnt, hogy a BlackBerry helyzete ennél rosszabb már nem lehet, akkor az élet ismét bebizonyította, mindig van lejjebb. Szerdán ugyanis a padlón fekvő BlackBerrybe még a T-Mobile USA is jókorát rúgott, a telekomcég ugyanis kerek-perec kijelentette, ők mostantól már nem tartanak BlackBerry telefonokat az üzleteikben.

A T Mobile USA nagyon egyszerű magyarázattal állt elő, mondván a készülékek tárolása nem elég hatékony. Akárhogyan is nézzük, ez lényegben azt jelenti, hogy a T Mobile USA szerint annyira nem viszik a telefonokat az üzletekből, hogy számukra inkább az a lehető legjobb megoldás, ha nem is kell bajlódni a készletállománnyal. Ettől függetlenül persze megrendelésre még továbbra is szállítanak a telekomcégnél, tehát a kínálatból csak a boltokban kerülnek le a BlackBerry telefonjai.

Kérdések merültek fel a felvásárlás körül

Közben Eric Jackson, az Ironfire Capital menedzsere szerint valójában nem is nevezhető határozott vételi ajánlatnak a hétfői bejelentés, mondván a Fairfax még mindig szabadon elállhat az ügylettől, és a konzorcium potenciális tagjait sem nevezte meg a táraság. Barry Schwartz, a Baskin Financial Services portfolio menedzsere szerint pedig csak akkor győzné meg őket az ügylet, ha a Fairfax a 10 százaléknál többet lenne hajlandó birtokolni a társaságban.

Pierre Ferragu, a Bernstein elemzője szintén nem optimista. Véleménye szerint, ha pénzügyi cégek bevonására kerülne sor, akkor közel 3 milliárd dollárt kellene kölcsönözniük az ügylethez. A biztosíték viszont Ferragu szerint lényegében csak a BlackBerry szabadalmi portfoliója lenne, ami a legjobb becslések szerint is 0,8-1,5 milliárd dollárt érhet csak.

A Fitch viszont már figyelmeztetett, a Fairfax jelenlegi szinteknél nagyobb koncentrációja a BlackBerry tulajdonosi struktúrájában már veszélyeztetné a cég jelenlegi besorolását a cégnek. Ha pedig már hitelminősítő, akkor a Moody’s is érdemes megemlíteni, aki szerint negatív hatása van az esetleges kivezetésnek, mivel a likviditást csökkentheti. Így tehát nem is csoda, hogy a bizonytalanságok eredményeként jóval az ajánlati ár alatt forog a BlackBerry részvénye, 8,14 dollár közelében.

A BlackBerry árfolyama (Nasdaq)

Forrás: Bloomberg

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!