A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMarozsán Fábián
15:20TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNFucsovics Márton
15:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
15:30VívásNeisser Loyola-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
15:55VívásFlora Pasztor-Lee Kiefer
HUNPupp Réka
16:50CselgáncsGefen Primo-Reka Pupp
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
20:00TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl

Kivárnak a piacok a meghatározó döntés előtt

Vágólapra másolva!
Nem siettek tegnap a befektetők a vételekkel az amerikai piacon, ugyanis a Fed két napos ülésének ma érkeznek a legfontosabb bejelentései, többek között a havi 85 milliárd dolláros eszközvásárlás ütemének mérséklésére is sor kerülhet. A főbb indexek így is 0,2-0,7 százalékos pluszokat hoztak össze.A kivárás pedig alapvetően ma Ázsiában is folytatódott, ahol bár a Nikkei 1 százalék feletti pluszban zárt, a többi tőzsde javarészt a tegnapi záróértéke körül ingadozott. Nagy szárnyalás pedig az európai piacokon sem várható nyitáskor, 0,2-0,3 százalékos pluszokkal kezdődhet a nap.
Vágólapra másolva!

Mindenki a mai bejelentésre vár

Maradt a kivárás az amerikai piacokon a nap hátralévő részében is, a ma záródó Fed ülés előtt a meghatározó indexek 0,2-0,7 százalékos pluszt értek el, és a kereskedés során folyamatosan a pozitív tartományban mozogtak a piacok.

Forrás: Investor.hu

Az S&P 500 szektorai közül csak a nyersanyagkapcsolt cégek nem szerepeltek jól, igaz a 0,3 százalékos mínusz miatt nekik sem kell nagyon panaszkodniuk. A többi szektort pedig általános jó teljesítmény, 0,1-0,6 százalékos plusz jellemezte.

Forrás: Investor.hu

Fontos lesz a piacok hangulata szempontjából a ma záródó Fed ülés. A Wall Street Journal szerint 10-15 milliárd dollárral csökkentheti a Fed a havi 85 milliárd dolláros kötvényvásárlási programot. Ettől nagyobb vágás meglepetés lehet a piacok számára, illetve az is, ha ettől kisebb mértékben, vagy egyáltalán nem csökkentenek. Utóbbi minden bizonnyal aláfűthet a tőzsdéknek és az aranynak is rövidebb távon. Ben Bernanke 20:30-kor kezdődő sajtótájékoztatója is fontos lesz a döntést követően.

A Morgan Stanley elemzője szerint a harmadik negyedév során az iPhone készülékek iránti kereslet nagyobb lehet, mint az átlagos várakozás. Szerinte 32 millió darab helyett 34,5 millió készüléket adhatott el az Apple. Az Apple meglehetősen jó formában volt tegnap, 1,1 százalékot tudott emelkedni.

5,5 százalékot ugrott piaczárás után az Adobe Systems a cég gyorsjelentését követően. Ugyan árbevétel és profit soron sem lett erős a szoftvergyártó negyedéve, és a prognózisok sem lettek túl optimisták, a részvény mégis kilőtt. Főként a cég cloud szolgáltatásaira előfizetők számának megugrása játszhatott ebben szerepet.

A Tesla Motors alapítója, nagytulajdonosa szerint három éven belül készen lesznek a vezető nélküli autóval. A Google számít ebben a szegmensben éllovasnak, de ők még nem találtak autógyártót, akivel legyárthatnák az autókat. A Tesla részvénye minimális csökkenéssel zárt tegnap.

Két vezető beosztású menedzser távozik a Facebooktól - számolt be a Wall Street Journal. Justin Shaffer, aki a videó hirdetésekért volt felelős a forrás szerint egy kockázati tőke alapot indít, míg Ashley Zandy, aki kommunikációs ügyekkel foglalkozott az Alibabához csatlakozik.

Elfogyott a nap végére a Microsoft lendülete, hiába indította a napot 3 százalékos pluszban a részvény, a nap végére csak 0,4 százalék maradt az emelkedésből. A társaság tegnap 40 milliárd dolláros részvény visszavásárlást jelentett be, illetve 22 százalékos osztalékemelést.

5 milliárd dollárért készül megválni a telefonadó tornyaitól az AT&T amire a JPMorgant és a TAP Advisors-t kérte fel tanácsadónak. A társaság még márciusban jelezte, hogy a tornyoktól meg szeretne szabadulni. A részvény 0,5 százalékos pluszban zárt.

Mérsékelt optimizmus Ázsiában

A tegnapi enyhe optimizmus ma folytatódott az ázsiai piacokon is, a Nikkei 1 százalék feletti pluszban zárt, de a kínai tőzsde sem szerepelt rosszul. Valamelyest mínuszba csúszott viszont a dél-koreai KOSPI, illetve az ausztrál tőzsde.

Forrás: Origo

Az elmúlt két és félév legnagyobb ütemében növekedtek a kínai nagyvárosokban a lakásárak, ráadásul mind a 69 esetben növekedés volt éves alapon augusztusban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!