A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNFucsovics Márton
14:45TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNAndrásfi Tibor
15:05VívásGrabiel Lugo-Tibor Andrasfi
HUNMarozsán Fábián
15:45TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNPupp Réka
16:50CselgáncsGefen Primo-Reka Pupp
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

A férfiakra kezd lőni a H&M

Vágólapra másolva!
A retro stílussal pörgetné fel az eladásokat a svéd ruházati kereskedőcég, a Hennes & Mauritz, miután szeptember 19-től a boltokba kerül a Mauritz Archive névre keresztelt férfi ruházati kollekció. Az árak tekintetében feltehetően kisebb emelkedés jöhet, ami akár a profitabilitáson is javíthat, ráadásul a férfiruházatra való nagyobb fókusz az elemzők szerint is nyerő stratégia lehet.
Vágólapra másolva!

Unalmasak voltak az eddigi kollekciók

Egyre nagyobb hangsúlyt helyezne az H&M a férfiruházatra, derült ki a legújabb kollekciókból. A szeptember 19-től a boltokba kerülő "Mauritz Archive" névre keresztelt kollekcióhoz ugyanis komoly reményeket fűzött a Magyarországon is népszerű svéd kiskereskedő. A stílus meglehetősen eltér majd a korábban megszokottaktól, elsősorban a retro irányzat jegyeit lehet majd megfigyelni a kollekció darabjain.

Erre nagy szüksége is lehet a H&M-nek, hiszen ahogyan Craig Landale, a Menswear Style divatblog egyik alapítója fogalmaz, a közvélemény szerint a korábbi ruhák alapvetően unalmasak, nem egyediek, ráadásul még a kreativitást is nélkülözik.

Ráférne egy felrázás az H&M-re

Ami pénzügyi szempontból kiemelten fontos, hogy a Mauritz Archive mennyire lesz képes felpörgetni az eladásokat, hiszen az elmúlt két negyedévben finoman fogalmazva sem hozott hatalmas áttörést a cég életében. A legalább egy éve nyitva lévő üzletek forgalma folyamatos visszaesést mutat, továbbá júliusban is 1 százalékos csökkenést lehetett látni.

Forrás: Investor.hu

Az viszont kedvező lehet, hogy az új kollekció darabjai valamivel magasabb árcédulával kerülnek majd a piacra, a legdrágább darab 149 euróba kerül majd, mondta el Peter Klussel, a kollekció tervezője. Ezzel együtt természetesen a vevők akár negatívan is reagálhatnak a magasabb árakra, valamint a ruhák előállítási költségeit is figyelembe kell venni, amiről nem sok információ ismert. Az H&M számára pedig ez kiemelt jelentőségű, hiszen az elmúlt negyedévekben folyamatosan csökken az eladott termékeken realizált profit, amit főként az üzemi eredményhányad csökkenésében lehet tetten érni.

Forrás: Investor.hu

Optimizmusra adhat viszont okot a férfiruházat általános előretörése, a MarketLine elemzése szerint ugyanis a szegmens 2017-ig 4,7 százalékos átlagos növekedési ütemet produkálhat évente, szemben a női ruházattól várt 3,6 százalékkal. A befektetők azonban vélhetően megvárják a kollekció bevezetése után érkező számokat, hiszen az árfolyam nem mutatott érdemi mozgást a hírre, ma pedig már 0,5 százalékos mínuszban jár a papír. Ezzel együtt könnyen elképzelhető, hogy a befektetők már kivárnak a harmadik negyedéves gyorsjelentésig a nagyobb vételekkel és eladásokkal. A szeptember 26-án érkező jelentésről természetesen az Investor.hu hasábjain is beszámolunk.

A Hennes & Mauritz árfolyama (Stockholm)

Forrás: Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!