A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
A vezető ázsiai tőzsdéket a Kínából érkező jó makroadat segíti az emelkedésben, a legjobban a hongkongi börze áll, míg Japánban a kereskedés vége felé folyamatosan olvadtak a pluszok és már pár ponttal vissza is csúszott a Nikkei a negatív tartományba. Sanghajban továbbra is zárva tart a parkett, ráadásul ma Dél-Koreában sincs kereskedés.Tegnap az USA-ban a nap vége felé ledolgoztak mínuszaikból a vezető indexek, de még így is csökkenéssel fejezték be a napot. A befektetők szerdán már jobban aggódtak a kormányzati leállás miatt, ráadásul egyre több helyről fejezik ki aggodalmukat, hogy a túl hosszú kimaradás károkat okoz a gazdaságnak.Az európai határidős részvényindexek kisebb pluszos nyitás vetítenek előre az öreg kontinens tőzsdéin.
Vágólapra másolva!

Jó kínai makroadat segíti Hongkongot

Ázsiában jobb piaci hangulat uralkodik a börzéken, mivel Kínából a vártnál jobb szolgáltató szektorbeli beszerzési menedzserindex (PMI) adat érkezett. Ennek hatására elsősorban Hongkongban erősödik leginkább a részvényindex, a Hang Seng 1 százalék körüli pluszban áll.

A Hang Seng értéke (pontban)

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A szeptemberi nem feldolgozóipari PMI értéke 55,4 pont lett az augusztusi 53,9 pont után, ez pedig féléves csúcsot jelent. Az 50 feletti érték bővülést, míg az az alatti csökkenést jelent. A többi vezető nyitva lévő tőzsde is a pozitív tartományban állt, de a Nikkei a kereskedés vége felé fokozatosan gyengülve jelenleg már minimálisan a negatív tartományban van, míg az ausztrál S&P/ASX 200 0,4 százalékkal halad felfelé.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Kínában az Arany Hét ünnepe miatt már keddtől zárva tart a sanghaji parkett, de ma Dél-Koreában sincs kereskedés ünnepnap miatt.

A hosszú kormányzati leállás gondokat okozhat

Nap végére valamelyest összekapták magukat az amerikai piacok, de így is a negatív tartományban fejezte be a kereskedést a főbb indexek. Leginkább a kormányzati leállásokkal magyarázzák több helyen is a gyenge teljesítményt.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Ugyanis például a Standard and Poor’s minősítő szerint az amerikai költségvetés leállása hetente 30 bázisponttal csökkentheti a reál GDP növekedést az USA-ban. Ha a 1995-ös leálláshoz hasonló időtávra kell számítani, akkor 1,2 százalékponttal is csökkenhet az amerikai növekedés. 1995-ben 22 napig tartott a vita. A Bank of America Merrill Lynch szerint a Fitch akár le is minősítheti az USA-t a problémák miatt.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A nagyobb amerikai pénzintézetek vezetői szerint is minél hamarabb orvosolni kell az adósságlimit problémáját. A Goldman Sachs vezérigazgatója tegnap Barack Obama elnökkel találkozott, aki szerint a gazdasági fellendülést kockáztatja az USA.

Ráadásul szerda éjszaka is eredménytelenül zárult Obama elnök és a kongresszusi vezetők találkozója, így a harmadik napon is folytatódnak a leállások. Ennek ellenére az európai határidős indexek kisebb pluszos nyitást jósolnak csütörtök reggelre. Érkeznek még ma az eurózónából végleges beszerzési menedzserindex adatok, valamint délután a heti friss segélykérelmek alakulása Amerikából.

A Lenovo a Qualcomm chipjeit fogja használni a legújabb K-szériás okostelefonjában és nem az Intel chipjeit – számolt be az AllThingsD. Az Intel részvénye nap közben 0,2 százalékos pluszt ért el, de piaczárás után 0,5 százalékot veszített értékéből.

Nagyot rántottak tegnap a BlackBerry részvényén, miután olyan hírek jelentek meg, hogy a Cerberus Capital Management érdeklődik a kanadai telefongyártó iránt. A felvásárló a Wall Street Journal szerint mindenképpen bele szeretne nézni a BlackBerry könyveibe.

BlackBerry árfolyam (Nasdaq)

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

6 százalékot esett tegnap a Tesla Motors árfolyama, mivel egy autós blog arról számolt be, hogy lángra kapott egy S-modell, ami ki is égett. Egyelőre nem tisztázott, hogy mi miatt történt a baj.

Tesla Motors árfolyam (Nasdaq)

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!