A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Venni érdemes a Raiffeisent

Vágólapra másolva!
A bank vezérigazgatójával folytatott beszélgetéseket követően a Société Générale vételre is alkalmasnak tartja a Raiffeisen részvényeit. A költségek határozott lefaragására vonatkozó szándékot üdvözlendőnek tartja az elemző, így a bank eredményei a jövőben sokkal érzékenyebben reagálhatnak majd a makrokörnyezet változásaira.
Vágólapra másolva!

A SocGen elemzője 30 eurós, vagyis a jelenlegi árfolyamhoz képest 20 százalékos felértékelődési potenciált jelentő célárfolyamot határoz meg egy éves időtávon. Úgy véli, hogy a költségcsökkentéseknek hála a korábban vártnál kisebb mértékű lehet majd a bank tőkeszükséglete, így a jelenlegi nyomott árfolyamszintek túlzott befektetői félelmekről árulkodnak.

A Raiffeisen a költségcsökkentésekkel és a helyi egységek függetlenségének csorbításával meghozza azokat a nehéz, de szükséges lépéseket, melyek a jövőben ellensúlyozhatják majd a bevételi sor lemorzsolódását. A bank működési eredménye a lépések hatására sokkal érzékenyebben reagál majd a makrokörnyezet változásaira, és az organikus úton emelkedő tőkének köszönhetően a külső forrásbevonásra is kisebb mértékben lehet szükség a részvételi tőke helyettesítésekor.

Bár számos lehetőséggel kecsegtet a Raiffeisen részvénye, nem szabad megfeledkezni a kockázatokról sem. Amennyiben a makrofolyamatok negatív irányt vesznek, úgy az a bankra i kedvezőtlen hatást gyakorolhat, miközben a költségcsökkentésekkel kapcsolatban nagy kockázatokat hordoz annak megfelelő kivitelezése. Eközben a magyar devizahiteles mentőcsomaggal kapcsolatban egyelőre nehéz tisztán látni.

A Raiffeisen árfolyama (EUR)

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!