Vágólapra másolva!
Az európai tőzsdéken is kissé inaktív kereskedés kezdődött, így a főbb részvényindexek is csak minimális elmozdulásra képesek. Itthon a BUX is tegnapi záróértéke körül mocorog, melyet leginkább a Magyar Telekom mélyrepülése fékez. Olvassa el ma reggeli ázsiai és amerikai piaci összefoglalónkat is: Szunyókálnak a befektetők Ázsiában
Vágólapra másolva!

Kisebb mínuszt szedett össze nyitás után a BUX, mely 0,1 százalékot esett. A hazai főbb papírok közül a Magyar Telekom kifejezetten rosszul indított, és 1,1 százalékot esett, amivel tegnapi emelkedését korrigálja.

A Richter is 0,1 százalékkal gyengül, annak ellenére, hogy a cég jó híreket kapott az Esmya gyógyszeréről. Rajta kívül a Mol is csak stagnál, míg az OTP sem mutat nagy elmozdulást, 0,2 százalékot erősödött.

Érdemes még kiemelni, hogy ma este kerül átsúlyozásra az MSCI Global Standard Index. A korábbi döntés értelmében a Richter bekerül az MSCI Global Indexbe, míg a Magyar Telekom kikerül onnan. Ezen kívül az MNB délutáni kamatdöntő ülésére is érdemes lesz figyelni.

A forint kisebb gyengülésbe kezdett, és a 298,6-os szintig szaladt fel az euróval szembeni árfolyama. A dollár/forint jegyzése 220-nál, a svájci franké 242,4-nél található.

Az európai piacokon a tegnapi záróértékek közelében kezdődött a kereskedés, miután Amerikában és Ázsiában sem voltak nagy mozgások a tőzsdéken.

A Hugo Boss 3,7 százalékkal zuhan, mivel a ruhagyártó közölte, a 25 százalékos profit margin elérésére vonatkozó célt csak 2015 után érheti el.

Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]
EURHUF rövid távú grafikon Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!