A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna
09:00VívásAnna Marton-Katherine Paredes
HUNPusztai Liza
11:15VívásLiza Pusztai-Michela Battiston
HUNSzűcs Luca
11:15VívásMartina Criscio-Luca Szucs
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Valamennyi fontosabb nemzetközi tőzsdén eladói nyomás uralkodott ma, a befektetők egyelőre nem optimisták, mivel a QE program decemberi mérséklésétől tartanak. A hazai tőzsde is megérezte a rossz hangulatot, az OTP ráadásul nagyot esett a ma éjféli gyorsjelenetése előtt.
Vágólapra másolva!

A bankpapírt feltehetően a ma éjféli gyorsjelentése miatt adták ennyire a befektetők, egyfajta profitrealizálást hajtva ezzel végre. Nap végére 2,6 százalékos mínuszával 4333 forinton zárt az OTP. Sokkal jobb helyzetben a Richter sem volt, 1,7 százalékos mínuszban sikerült a gyógyszerpapírnak zárnia, de a Mol is 0,7 százalékot esett. Egyedül a Magyar Telekomot lehet dícsérni, a tegnapi történelmi zárómélypont után ma 0,7 százalékot erősödve 277 forinton zárt.

Az európai piacokon viszont délután már jobb volt a helyzet, és a DAX is visszatalált 0,2-0,3 százalékos mínusz közelébe. Ezzel együtt az angol FTSE100, valamint az olasz FTSE/MIB egy százalékos mínusz felett zárt.

Amerikában továbbra sincs túlzott ok az optimizmusra, a befektetők a Fed eszközvásárlási programjának decemberi mérséklésétől tartanak, így nem kapkodnak a vételekkel. Javarészt a tegnapi záróértékeik közelében mozognak a főbb indexek, bár a délutáni mínusz 0,5-0,6 százalékos határidős indexeknél már jobb a helyzet.

Az OTP árfolyama Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!