Évtizedes csúcson a Vodafone

Vágólapra másolva!
Több mint egy évtizede nem látott szintekre jutottak el az elmúlt hónapok során a brit távközlési papírok, közöttük a Vodafone és a BT Group. Formájuk pedig nem csak a szigetországban számít irigylésre méltónak, hanem Európa-szerte is.
Vágólapra másolva!

Kirobbanó formában találhatjuk 2013-ban a brit telekompapírokat, melyek nem csak a szigetország piacának teljesítményét múlják jócskán felül, hanem az európai távközlési szektorét is. A BT Group és a Vodafone csatáját egyelőre előbbi nyerte 63 százalékos pluszával, de utóbbinak sincs oka a panaszra 49 százalékos növekedésével.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Bomba formában található Európa legnagyobb kapitalizációjú telekommunikációs cége, a Vodafone. A brit társaság részvényének ugyanis a nyár folyamán sikerült maga mögött hagyni a pszichológiai fontosságú 200 pennys (2 font) ellenállását. Erre hosszú évek óta nem volt példa.

Tudja meg, hogyan tőzsdéznek a profik!

Hallgassa meg egy hivatásos befektető tippjeit, lesse el kedvenc fogásait az Investor.hu befektetői klubján!


Időpont: 2013.november 14., 17:30
Helyszín: K&H Székház,
(1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 10.)


A rendezvény INGYENES, az alábbi gombra kattintva jelentkezhet rá.

A kitörés olyan jól sült el, hogy az árfolyam a 230 pennys szintekbe is belekóstolt, legutóbb pedig 2001-ben büszkélkedhetett hasonlóval a telekompapír.

A Vodafone havi grafikonja (London) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Ha kitart a Vodafone lendülete, akkor további kétszámjegyű bővülés elé nézhet a részvény. Első körben a 262, míg második körben akár a 280 pennys szintet is megcélozhatja az árfolyam.

Mindezek alapján pedig egy kedvező hozam/kockázatú befektetéssel állunk szemben, hiszen stop szintünket igen közel tudjuk elhelyezni a jelenlegi szintekhez. A kiszálló meghatározásában nagy segítséget nyújt az 50 napos mozgóátlag, illetve a 214 pennys szint is.

A Vodafone napi grafikonja (London) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

2009 óta szinte töretlen a másik jelentősebb brit távközlési cég, a BT Group árfolyama. A részvény formáját jól mutatja, hogy helyi szektortársához hasonlóan legutóbb 2001-ben tartózkodott hasonló magasságokban, mint jelenleg.

Rendkívül kedvező fejlemény, hogy a telekompapír nemrégiben legyűrte a 350 pennynél lévő ellenállását is.

A BT Group heti grafikonja (London) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A markáns ellenállás legyűrését követően a 123,6-os Fibonacci-szint tartja fel az árfolyamot 380 penny közelében. Ennek legyűrése esetén viszont a 400-as lélektani szint mellett a 435 pennyt is megközelítheti a telekompapír.

Utóbbival kalkulálva pedig egy kedvező hozam/kockázat arányú befektetéssel állunk szemben, már ha veszteségünket a legközelebbi fontos támasz közelében, azaz az 50 napos mozgóátlagnál elvágnánk.

A BT Group napi grafikonja (London) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről