Konferencia Miskolcon: az a cél, hogy erősödjenek a kkv-k

Vágólapra másolva!
A kis- és középvállalkozások külpiacra lépéséről és finanszírozási lehetőségeiről tartanak ma konferenciát Miskolcon. Billo Kármen, a Nemzetgazdasági Minisztérium főosztályvezető-helyettese itt kitért arra, hogy a tárca a kkv-k regionális piaci pozícióinak erősítésére törekszik.
Vágólapra másolva!

Az NGM, a Kárpát Régió Üzleti Hálózat Zrt. és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által rendezett fórumon a szakember elmondta: a vállalkozások jellemzően 500 kilométeres körzetben mozognak, ha kapcsolatot, piacot keresnek. A magyar vállalkozások helyzete ebből a szempontból speciális, mert a térség az országhatár átlépése esetén is jószerivel magyarlakta. A határsáv 5,5 milliós piacot jelent, a határokon átívelő kapcsolatok egyre intenzívebbek, tette hozzá.

Ismertette, hogy az NGM, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a Nemzeti Külgazdasági Hivatal a térségi gazdasági együttműködési lehetőségek kiaknázása érdekében, a Wekerle-terv részeként közösen hozta létre a Kárpát Régió Üzleti Hálózatot. Ez ma hat szomszédos országban tizenkét üzleti fejlesztési irodát működtet, amelyek térítésmentes szolgáltatásokkal állnak a vállalkozások rendelkezésére.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről