A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Ötszázezer iPhone egyetlen nap alatt

Vágólapra másolva!
Ötszázezer darab iPhone-t is legyártott egy kínai gyár egyetlen nap alatt az elmúlt időszakban, hogy leszorítsák az 5s-re való várakozási időt, írja a Wall Street Journal. Csak érzékeltetés képpen, a Google kezében lévő Motorola, Moto X telefonjából a harmadik negyedévben összesen ötszázezer darabot tudott eladni.
Vágólapra másolva!
  • Az egyik legnagyobb, iPhone-okat összeszerelő kínai cég, a Foxconn igen komoly munkát végez, hogy a vásárlónak világszerte ne kelljen nagyon sokat várnia hőn áhított új iPhone-jára.
  • A Foxconn ugyanis igencsak felpörgette termelését. Volt olyanidőszak, amikor ötszázezer darab iPhone 5s-t gyártottak le mindennap, nyilatkozta egy neve elhallgatását kérő vezető a Wall Street Journalnek.
  • A Foxconn Csengcsouban lévő gyárában összesen nagyjából 300 ezer ember dolgozik, száz gépsor van, és minden egyes szalag mellett hatszázan tudnak dolgozni. Ha teljes gőzzel megy a munka akár 500 ezer darab készüléket is képesek legyártani.
  • Az iPhone 5 és 5c gyártásánál "csak" ötszáz emberre van szükség a szalag mellett, mivel az összeszerelési folyamat egyszerűbb.
  • A Motorola Moto X telefonjából az idei harmadik negyedévben összesen 500 ezer darabot adtak el a Strategy Analitics szerint. Ez is érzékelteti talán, hogy mekkora számról van szó az iPhone esetében.
Az Apple árfolyama (Nasdaq) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!