A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Remek év állhat az ázsiai tőzsdék előtt

Vágólapra másolva!
Remek év lehet 2014 az ázsiai tőzsdék számára, ezért érdemes lehet az ottani részvényekből is "szemezgetni" az HSBC szerint.
Vágólapra másolva!
  • Az ázsiai részvények értékeltsége és a globális piacok értékeltsége közötti különbség egyre kisebb lesz, mivel az ázsiai papírok be fogják hozni lemaradásukat.
  • Érdemes felülsúlyozni a koreai, tajvani, indonéz részvényeket, ugyanakkor a hongkongi és indiai részvényeket alulsúlyozásra ajánlja a bankház.
  • Az HSBC kifejezetten optimista a koreai fogyasztói javakat gyártó társaságokkal és építőipari alapanyagokat gyártó vállalatokkal kapcsolatban, valamint az olyan szektorokkal kapcsolatban, mint az ázsiai gázkitermelés, okostelefonok/táblagépek, és az alternatív energiaforrások.
  • Az ázsiai eszközök árfolyama egyszámjegyű növekedést érhet el jövőre, elsősorban a vállalatok eredményeinek javulásának köszönhetően.
  • A heves árfolyamingadozások gyakorisága le fog csökkeni (kisebb lesz a volatilitás), mivel a Fed QE3 programjának csökkentése már beárazódott a piacokba, így az azzal kapcsolatos bizonytalanság is egyre kisebb "galibákat" okozhat a tőzsdéken.
  • A bankház nagy lehetőségeket lát többek között a Prada, a Celltrion, a Sinopharm, a PetroChina vagy a China Huishan Dairy részvényeiben. A finomítói szektor, a hajózás és a koreai exportcégek részvényeihez viszont nem fűz sok reményt az HSBC.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!