A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Rossz hír a Raiffeisentől

Vágólapra másolva!
A Raiffeisen Bank nagytulajdonosa, a Raiffesien Zentralbank elnöke úgy nyilatkozott egy osztrák lapnak, hogy a befektetőknek visszább kell venniük az osztalék várakozásaikat, írja a Bloomberg. Erwin Hameseder továbbá azt is elmondta, hogy a pénzintézetnek egy lehetséges tőkeemelés után is osztrák kezekben kell maradnia. A részvényárfolyam közel másfél százalékkal esik a mai kereskedésben.
Vágólapra másolva!

A Raiffeisen azon van, hogy a bank többsége továbbra is osztrák kezekben maradjon, a lehetséges részvénykibocsátás után is, írja a Kurier osztrák újság Erwin Hamesederre a többségi tulajdonos, Raiffeisen Zentralbank elnökére hivatkozva.

A pénzintézet meg fogja találni a megfelelő időpontot az állami részvételi tőke visszafizetésére, mondta el Hameseder. Az elnök azt is megemlítette, hogy a tulajdonosoknak mérsékelniük kell az osztalékra vonatkozó várakozásaikat is.

Az osztalékkifizetésre vonatkozó elemzői prognózis egyébként szeptember közepén már jelentősebbet csökkent, de Hameseder nyilatkozata akár újabb vágásokat is kiválthat. A tavalyi év eredményére vonatkozóan egyébként 1,17 eurót, míg egy évvel korábban 1,05 eurót fizetett osztalékként a Raiffeisen.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A Raiffeisennek 1,75 milliárd eurót kell visszafizetnie 2017-ig, ugyanis ekkora összeget kapott a bank állami segítségként még a válság során. Emellett pedig 750 millió euró értékben kell szavazati joggal nem rendelkező részvényeket is helyettesítenie.

A befektetők nem is nagyon örülnek a megjelent híreknek, ugyanis a részvény közel másfél százalékkal zuhan a hétfői kereskedésben. Egy hete felhívtuk a figyelmet, hogy a részvény kritikus szintek közelébe ért, és vissza is pattant a 28 eurós szintről, amit most a 100 százalékos Fibonacci foghat meg. Ha ezen átesne a papír a következő megállók a mozgóátlagok lehetnének, viszont egy korrekció esetén újra nekilendülhetne a 28 eurónak a bankrészvény.

A Raiffeisen árfolyama (Bécs) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!