A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Megtalálták az Intel Core processzorok hibáját

intel core i9 processzor cpu számítógép gamer pc gaming
Fotó: GAMERCOMP / Unsplash
Vágólapra másolva!
Augusztusban jön az instabilitási gondot megoldó szoftverfrissítés.
Vágólapra másolva!

Hónapok óta botrány van az Intel háza táján, a lapkatervező cég 13. és 14. generációs Core asztali számítógépes processzorainak i7 / i9 modelljei rejtélyes instabilitási gondokkal küzdenek egyes játékok és komoly munkaterhelések alatt.

Az Intel hónapok óta vizsgálja a rejtélyes jelenséget, azonosított is pár az összeomlásokhoz potenciálisan hozzájárult gondot, plusz az alaplapok gyártóira mutogatott, állítása szerint a termékeik gyári alapértelmezett beállítások mellett túlságosan kihajtották a lelket a processzoraiból.

A vállalat legfrissebb tájékoztatása szerint most végre sikerült megtalálni az instabilitási gondok gyökerét, az általa készített mikrokód egyik algoritmusa specifikus körülmények között rendkívül magas feszültségeken üzemeltette az érintett processzorokat.

Ez okozta a játékok és egyéb alkalmazások összeomlását, egyes esetekben pedig a központi egységek fizikai meghibásodását.

A tervek szerint a javított mikrokód augusztusban jelenhet meg, ezt az alaplapok gyártóinak be kell majd építeniük a termékeik UEFI (BIOS) rendszerszoftverébe, azaz a végfelhasználók a legújabb BIOS-ra frissítve kapják meg a problémát megoldó patchet.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!