A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNAndrásfi Tibor
20:00VívásTibor Andrasfi-Koki Kano
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
20:15TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl

Új porszívó, több alkalmazott, ez lesz jövőre az Electroluxnál

Vágólapra másolva!
Az idén várhatóan 4,5 millió darab terméket gyárt az Electrolux Lehel Kft., ez nagyjából tíz százalékkal haladja meg a cég tavalyi kibocsátását, ismertette Gönczi Sándor, a kft. nyáron kinevezett ügyvezető igazgatója budapesti bemutatkozó sajtótájékoztatóján. 
Vágólapra másolva!

Hozzátette, hogy a volumennövekedés következtében az idén mintegy 200 fővel többen dolgoztak az Electrolux magyarországi gyáraiban, így 3600-ra nőtt az itt foglalkoztatottak átlagos létszáma. Jövőre még több embernek adhatnak munkát, 2014-ben ugyanis a jászberényi gyárban megkezdődik a kézi porszívók gyártása, ezzel előreláthatólag mintegy 100 fővel nő jövőre a jelenleg 660 fővel működő porszívógyár alkalmazottainak száma, mondta Belényesi Zsolt, belföldi értékesítési igazgató.

Gönczi Sándor kifejtette, hogy az Electrolux számára Magyarország meghatározó bázis. Mi vagyunk az egyetlen európai ország, amely a márka fagyasztóládáit és porszívóit gyártja, és az alulfagyasztós hűtők 90 százaléka is itt készül. A több milliárd forintos beruházásoknak, a folyamatos fejlesztésnek hála a termékskála egyre inkább a közép- és felső kategória irányába tolódik el: az elmúlt években 13 új termék gyártása kezdődött el. Igaz, a honi Electrolux termékeknek mindössze 5-9 százaléka kerül hazai piacra, a porszívók esetében még kisebb, 3 százalékos ez az arány, tette hozzá Belényesi Zsolt.

A cég vezetői beszéltek arról is, hogy a magyarországi háztartásigép-piac a válság hatására folyamatosan csökkent, az elmúlt öt évben gyakorlatilag megfeleződött. Az idei év első kilenc hónapja azonban már 6,6 százalékos növekedést jelez.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!