A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

A gyengülő deviza segített Tokión

Vágólapra másolva!
A gyengülő japán jen sokat segített a tokiói tőzsdén, amelynek újból sikerült májusi csúcsa felett zárnia, és a 16 ezer pont sincs már távol. Mellette még a sanghaji parkett tudta korrigálni tegnapi lejtmenetét, 0,7 százalékos pluszával ellenben a többi vezető ázsiai börze már csökkent. Tegnap zárásra Amerikában is mínuszba csúsztak a New York-i tőzsdék.
Vágólapra másolva!

A tokiói Nikkei is pluszban zárt, köszönhetően a jen további gyengülésének, ezzel a dollár/japán jen keresztárfolyam már a 103-as szint fölé került, ezzel pedig május végi csúcsait döntögeti.

Tegnapi lejtmenetét korrigálja kedden a Shanghai Composite tőzsdeindex, pedig a korai órákban még mínuszban kezdett. Tegnap azért volt rossz a hangulat ,mivel a kínai hatóságok felfüggesztik az új tőzsdei bevezetések előtt a moratóriumot, az új részvények pedig elvonhatják a befektetők pénzét a jelenlegi papíroktól.

A többi vezető ázsiai börze viszont a negatív tartományban található, az ausztrál parkett 0,4 százalékos mínuszt szedett össze. A helyi jegybank egyébként változatlanul 2,5 százalékon hagyta az irányadó rátát.A dél-koreai Kospi egy százalékot gyengült, míg Hongkongban 0,3 százalékkal haladt lefelé a tőzsdemutató. Hongkongban közölték a hatóságok, hogy, hogy a H7N9 típusú madárinfluenza felütötte a fejét a metropoliszban.

Kisebb mínuszt szedtek össze hétfőn az amerikai részvényindexek, melyek sokáig jól tartották magukat, ám zárásra megütötték őket. Az S&P 500 0,3 százalékos csökkenése után is a lélektani 1800 pontos szint fölött található, a Dow Jones fél százalékot gyengült, és szintén meg tudott ragadni egy kritikus szint fölött (16 ezer pont). Rajtuk kívül a Nasdaq 0,4 százalékkal került lejjebb.

Kedvező makroadatok láttak napvilágot délután az USA-ból, az ISM feldolgozóipari beszerzési menedzserindex 57,3 pontra emelkedett novemberben, pedig az elemzők 55,1 pontos értékre számítottak. Az építőipari kiadások pedig 0,8 százalékkal emelkedtek októberben havi alapon (várt: 0,4%).

Az európai határidős indexek kisebb mínuszokat jósolnak a nyugat-európai piacoknak.

A dollár/japán jen árfolyam Forrás: Bloomberg, Investor.hu
A Nikkei értéke (pontban) Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!