A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Vártnál magasabb a hazai gazdasági növekedés

Vágólapra másolva!
Az előzetesen közzétett 0,8 százalék helyett 0,9 százalékos volt a magyar gazdasági növekedés a harmadik negyedévben az előző negyedévhez képest - közölte a KSH. A forint erősödni kezdett a statisztikára.
Vágólapra másolva!
  • Hajszálnyival felfelé módosították a novemberben közzétett előzetes magyar GDP-adatot. Eszerint 0,8 százalék helyett 0,9 százalék volt a hazai gazdasági növekedés a harmadik negyedévben negyedéves alapon a szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint.
  • A nyers adatok szerint az előző év azonos időszakához képest 1,8 százalékos volt a GDP bővülése a várt 1,7 százalék helyett.
  • Ráadásul az októberi kiskereskedelmi forgalom is 2,5 százalékkal növekedett egy év alatt, miközben a szakértők csak 1,1 százalékos bővülésre számítottak.
EURHUF rövid távú grafikon Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

A harmadik negyedévben elsősorban a mezőgazdaság teljesített kiemelkedően, mivel az előző évi alacsony bázist követően 27,6 százalékkal növekedett a teljesítménye. Az ipar hozzáadott értéke viszont csak 0,4 százalékkal emelkedett. Ezen belül az építőipar teljesítménye 7,3 százalékkal bővült egy év alatt, és az épületek, egyéb építmények építése egyaránt növekedett.

Felhasználási oldalon a háztartások tényleges fogyasztása nem változott egy év alatt. A külkereskedelmi forgalomban viszont továbbra is magas, 669 milliárd forintos többlet keletkezett.

A forint erősödésbe kezdett a statisztikákra, és 302,3-ig ereszkedett le az euróval szembeni árfolyama.

EURHUF rövid távú grafikon Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

Hallgassa meg befektetési klubunkon, mibe fektetnek a profik év végén!

Időpont: 2013. december 16., 17:30

A rendezvény INGYENES

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!