A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Az év eddigi legjobb napját produkálták a New York-i tőzsdék, korrigálva ezzel korábbi lejtmenetüket. Segítette a hangulatot, hogy a vártnál jobb kiskereskedelmi adatok érkeztek, azt mutatva, hogy jól alakult a december az üzletekben. Ázsiában is jó volt a hangulat, a japán parkett több mint két százalékot ment a szerdai kereskedésben.
Vágólapra másolva!

Tegnap kitettek magukért az amerikai tőzsdék, eddigi legjobb napjukat produkálva idén. A Dow Jones index négy csökkenő napot szakított meg keddi 0,7 százalékos pluszával, míg az S&P 500 1,1, a Nasdaq pedig 1,7 százalékot erősödött.

Segített a hangulaton, hogy a decemberi kiskereskedelmi adatok a vártnál jobban alakultak, mind a boltokban, mind pedig az online piactereken. A nagybankok gyorsjelentéseivel beindult a szezon, tegnap a JP Morgan és a Wells Fargo is kedvező számokat tett közzé. Ma a Bank of America folytatja a sort, majd csütörtökön a Goldman Sachs és a Citigroup, pénteken pedig a Bank of New York Mellon és a Morgan Stanley vall színt.

Jönnek ma makroadatok is az USA-ból, fontos lesz a New York-i Fed index alakulása, valamint közzéteszik a Fed Bézs könyvét is, magyar idő szerint este nyolckor.

Ma Ázsiában is jó volt a kedve a befektetőknek, a japán börze 2,5 százalékos pluszával korrigálta tegnapi három százalékos lejtmenetét, de az ausztrál és a dél-koreai parkett is pluszban zárt.

Kínában záráshoz közeledve vegyes a kép, hiszen a Shangahi Composite 0,3 százalékos mínuszban van, ellenben a hongkongi Hang Seng 0,4 százalékkal halad felfelé.

Az európai börzék is pluszban nyithatnak a határidős indexek alapján.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu
A Dow Jones értéke (pontban) Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!