A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna | Pusztai Liza
14:30VívásLiza Pusztai-Anna Marton
HUNSzűcs Luca
14:30VívásLuca Szucs-Yoana Ilieva
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Élénk mozgás várható az európai bankszektorban

Vágólapra másolva!
Átrendeződik az európai bankszektor. A társaságok több mint fele tervez értékesítést, illetve felvásárlást a következő fél évben, olvasható az EY legfrissebb iparági felmérésében. Ehhez körülbelül 200 banki vezetőt kérdeztek meg 11 európai országból tavaly ősszel.
Vágólapra másolva!

Tüske Balázs, az EY tranzakciós tanácsadási szolgáltatások üzletágának partnere megállapította: az eladói oldalon jelenleg nagyobb elszántság mutatkozik, mint a vevőin. Egyelőre olyan visszafogott a vásárlói potenciál, hogy a gyors döntés az eladásról versenyelőnyt jelent. A piaci konszolidáció ezzel együtt egyértelműen pozitív az egész szektor számára. Az ügyfelek is, a gazdaság egésze is nyer vele, fűzte hozzá a szakember.

Az felmérésben a válaszadók 56 százaléka nyilatkozott úgy, hogy cégének értékesítési vagy felvásárlási tervei vannak a következő hat hónapban. Döntő többségük az európai piacot vette célba. Az értékesítés főbb célterületei Franciaország, Ausztria és Svájc, míg a legtöbb felvásárlásra Franciaországban, az Egyesült Királyságban és Belgiumban kerülhet sor.

A vezető banki szakemberek szerint rövid és középtávon is konszolidációra kell felkészülni. Egyéves távlatban 73 százalékuk, három éven belül pedig a megkérdezett banki szakemberek 86 százaléka számít erre.

Míg korábban a válaszadók 25, ma 56 százaléka véli úgy, javulnak majd a gazdasági kilátások saját piacaikon. Ezzel párhuzamosan a banki vezetők szerint egyre kevésbé érezteti hatását az európai hitelválság: a megkérdezettek 35 százaléka nyilatkozott úgy, hogy ennek befolyása a bankszektorra a következő fél évben csökken, mintegy felük szerint pedig változatlan marad, derül ki az EY felméréséből.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!