A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1

Így változtatta meg hétköznapjainkat a technológia

Az egyes elektronikai termékek elterjedtsége a fogyasztók körében 2005-ben és most.
Vágólapra másolva!
Alig pár év telt el 2005 óta, mégis ma már olyan technológiával rendelkezünk otthonunkban, melyekről szinte csak álmodhattunk 9 évvel ezelőtt.
Vágólapra másolva!

A Pew Research számokkal is érzékelteti a változásokat, megvizsgálva, hogy egyes szórakoztató elektronikai eszközök mennyire is voltak elterjedve 2005-ben, és mennyire népszerűek napjainkban.

  • Okostelefonok, tabletek, Hulu, vagy Netflix. Na, ezek akkoriban teljesen ismeretlen fogalmaknak számítottak.
  • Némileg meglepő, hogy az amerikai háztartásokban még a WiFi is. Sőt, még a laptop sem volt annyira elterjedve.
  • A videolejátszók, vagy éppen az asztali számítógépek viszont sikeresek voltak 9 évvel ezelőtt, ám mára már jelentősen csökkent a népszerűségük. Sőt, a hagyományos (nem okos) mobiltelefonokat sem szeretik már annyira.
  • Egyes termékek viszont továbbra is népszerűek, például a kábel TV, a DVD lejátszó, vagy éppen a különböző játékkonzolok.
  • Egy kis személyes: Ma már én sem az asztali számítógépet, hanem a laptopot nyüstölöm, valamint a hagyományos telefont is okostelefonra cseréltem. A WiFi „beköltözött”, a DVD-lejátszó maradt, a VRC meg repült. Hát, ilyen ez.
Az egyes elektronikai termékek elterjedtsége a fogyasztók körében 2005-ben és most. Forrás: Business Insider

A technológiai tehát nagyon gyorsan változik, szinte lehetetlen megjósolni, milyen termékek lesznek majd a népszerűek a jövőben, mondjuk 9 év múlva, 2023-ban. Ami viszont még nagyobb kérdés, hogy kik állítják majd elő ezeket a termékeket, milyen logókkal fogunk találkozni nap, mint nap. A szórakoztató elektronika ugyanis óriási biznisz, és ahogyan most az Apple, vagy a Google, illetve korábban a Microsoft, úgy a jövőben is lesznek vállalatok, akik dominálni fognak. Ebből pedig a fogyasztók mellett főleg a részvényesek profitálhatnak. A következő Microsoftba beszállni pedig még aligha késő.

(via BusinessInsider)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!