Megörvendeztette befektetőit a kisker-óriás

Macy's árfolyama (NYSE)
Vágólapra másolva!
A vártnál magasabb profittal számol jövőre a Macy's amerikai kiskereskedelmi óriáscég. A társaság ráadásul bezárja öt alulteljesítő áruházát, ami 100 millió dolláros megtakarítást jelenthet majd a számukra.
Vágólapra másolva!
  • Az idei pénzügyi évben 4,4-4,5 dollár között lehet a cég egy részvényre jutó nyeresége, ami magasabb az elemzők által várt 4,36 dolláros EPS-nél.
  • A kiskereskedelmi lánc ezen túl fenntartotta a 2013-as eredményeire vonatkozó várakozásait, melyek szerint 3,8-3,9 dollár között alakulhat az EPS az egyszeri tételek nélkül. A legalább egy éve nyitva lévő üzletek forgalma pedig 2,3-2,5 százalékkal növekedhetett a negyedik negyedévben éves alapon. Ez kisebb csalódást okozhatott, mivel elemzők ebben az esetben 2,7 százalékos bővülésre számítanak.
  • A cég 2500 embert fog elbocsátani, és öt alulteljesítő üzletét tervezi bezárni. A leépítések 100 millió dolláros költségmegtakarítást jelentenek majd idén a Macy's-nak. Az alkalmazottainak 175 ezer fős száma viszont nem igazán fog változni, mivel az elbocsátásokkal párhuzamosan fel fognak venni dolgozókat a cég online egységeihez.
  • Ráadásul az ünnepi szezon is remekül sikerült a vállalatnak, novemberben 3,6 százalékkal, decemberben 4,3 százalékkal nőtt a legalább egy éve nyitva lévő üzletek forgalma éves alapon.
  • Miközben a legtöbb kiskereskedelmi üzletlánc szenved Amerikában a fogyasztás visszaesése maitt, addig a Macy's-nak sikerült negyedévről negyedévre növelni profitját elsősorban a versenyképes árai és az online üzletágban való terjeszkedésének köszönhetően.
  • Az elemzők kedvezően értékelték a bejelentett leépítéseket, mivel szerintük azok az online üzletág pörgésére árulkodnak, ami miatt kevesebb munkaerőre van szükségük.
  • A kedvező hírekre 5,3 százalékot ralizott tegnap a részvény piaczárás után.
Macy's árfolyama (NYSE) Forrás: OBloomberg, Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!