A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Újra a bankokat támadják

Vágólapra másolva!
Több hír is érkezett a hétvégén, amelyek befolyásolhatják a bankok működését. Németh Szilárd, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős politikusa módosítaná a kétszeri ingyenes készpénzfelvételt, ráadásul a 150 ezer forintos határt is feljebb tolnák. A bankokat érintő másik hír, hogy a Fidesz-KDNP frakció szeretné minél hamarabb megoldani a devizahitelesek problémáját, ami miatt a Kúriát tovább sürgetik. 
Vágólapra másolva!

Vélhetően nem indul jól a hetük a magyar bankoknak, ugyanis a hétvégén több olyan hír is napvilágot látott, ami megnehezítheti a jövőjüket.

Négyre nőhet az ingyenes készénzfelvétel

Németh Szilárd, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős politikusa módosítaná az év elejétől bevezetett havi kétszeri ingyenes készpénzfelvételt és a hozzá tartozó 150 ezer forintos limitet is. Szerinte négyre kellene módosítani a készpénzfelvételek számát és kötelezni kellene a bankokat arra, hogy minden bankautomatából legalább 100 ezer forintot fel lehessen venni.

Németh Szilárd az MNB-t is felszólította, hogy vizsgálja, nem élnek-e vissza az erejükkel a bankok. Ha igen, akkor pedig keményen meg kell őket büntetni. Németh szerint a pénzintézetek kartellt hoztak létre azért, hogy a 150 ezer forint fölötti készpénzfelvételeket jobban büntessék. Szerinte ezt az OTP kezdeményezte - írja az MTI.

Devizahitelesek problémáját is megoldanák

Az MTI beszámolója szerint a Fidesz-KDNP frakció továbbra is sürgeti a Kúriát, hogy minél hamarabb megoldódjon a devizahiteleseket érintő probléma.

Ha március előtt megszületik a döntés, akkor a kormánypártok még a választások előtt összehívnák a parlamentet. Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője kiemelte, hogy olyan megoldás kell, ami ugyanazokat a feltételeket biztosítja azoknak is akik árfolyamgátba léptek és azoknak is, akik nem.

A mai nap továbbá azért is érdekes lehet a bankoknak, mert az alkotmánybíróság ma tárgyalja a tavaly év végén - a kormány által - beadott indítványt, miszerint utólag meg lehet-e változtatni a devizahitel-szerződéseket, vagy sem.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!