Jön a VB, ömlik majd a sör

Az AB Inbev napi grafikonja (Brüsszel)
Vágólapra másolva!
Jó formában lehet idén a söripar az AB Inbev becslése szerint, miután több tényező is a nagyobb sörfogyasztás mellett szól.
Vágólapra másolva!
  • Egyrészt az, hogy 2014-ben foci VB-t rendeznek Brazíliában, ami jelentősen megemelheti a sörfogyasztást.
  • Másrészt az amerikai gazdaság is egyre inkább javuló formában van, ami lehetővé teszi a többek között Budweiser, Stella Artois, valamint Brahma márkákkal operáló AB Inbev számára a magasabb eladási árak érvényesítését.
  • A sörgyártó a 2013-as negyedik negyedévben egyébként nem ért el rossz eredményeket a mai jelenetés szerint, az 5,2 milliárd dolláros tisztított EBITDA eredmény ugyanis szépen meghaladja az 5 milliárd dolláros várakozásokat. Az ún. organikus növekedés pedig 13 százalékos volt éves alapon, miközben az elemzők csak 10 százalékra számítottak.
  • A kedvező számokra 1,45 dolláros osztalékot jelentett be a vállalat, ami meghaladja az elemzők 1,2 dolláros várakozását. Ez a jelenlegi árfolyam alapján 1,9 százalékos osztalékhozamot jelentene.
  • A kedvező hírekre ma az AB Inbev árfolyama 1,4 százalékos pluszban jár a brüsszeli tőzsdén, amivel az egyik legjobban teljesítő papír az Euronext-en forgó részvények közül.

Az AB Inbev napi grafikonja (Brüsszel) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Februárban közelebbről is megismerkedhetnek ügyfeleink a párizsi, amszterdami és brüsszeli piacokkal, ugyanis legújabb akciónk keretében kedvező díjak mellett lehet kereskedni a börzéken forgó értékpapírokkal! Az akció részleteiről az alábbi oldalon tájékozódhat:

Kereskedjen európai részvényekkel szinte ingyen!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!