A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMárton Anna | Pusztai Liza
14:30VívásLiza Pusztai-Anna Marton
HUNSzűcs Luca
14:30VívásLuca Szucs-Yoana Ilieva
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A Gazdasági Versenyhivatal megbírságolta mind a Laboratoires Boiron SA-t, mind a Boiron Hungária Kft.-t, amiért az Oscillococcinum nevű homeopátiás készítményüket reklámozó képek félrevezető üzenetet közvetítettek, adja hírül a hatóság közleményben.
Vágólapra másolva!

A dobozában található tájékoztató szerint az Oscillococcinum „az influenzás tünetek (hidegrázás, fájdalom, láz, orrfolyás, köhögés) enyhítésére javallt a vizsgálati tapasztalatok szerint”. Ehhez képest a készítmény reklámjában a képek – például a védőbúra –, a kirajzolódó történet, és a „Készüljön fel időben az influenzára!” szlogen azt sugallják, hogy aki Oscillococcinumot szed, megelőzheti az influenzát.

A Versenyhivatal a vizsgálat során megállapította, hogy a vény nélkül kapható terméket a francia vállalat 2011. november 1. és 2012. július 8., a magyar vállalat 2012. július 9. és 2013. április 17. között nem az engedélyezett alkalmazási előírás alapján mutatta be, ezért az előbbit 10.200.000 Ft, a Boiron Hungária Kft.-t pedig 12.600.000 Ft bírsággal sújtja. A hivatal szerint fontos kiemelni, hogy ők csak a népszerűsítés szabályosságát vizsgálták, a készítmény hatékonyságát nem.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!