Hatalmas megrendelést kaphat az Airbus

Vágólapra másolva!
Kína 150 utasszállító repülőgépet rendelhet az Airbustól 20 milliárd dollár értékben - írja a Reuters. A hírekre nagy menetelésbe kezdett az Airbus árfolyama. 
Vágólapra másolva!
  • Az Airbus tárgyalásokat folytat Kínával 150 utasszállító repülőgép leszállításáról. A hírek szerint Xi Jinping elnök arról tárgyal az Airbus képviselőivel, hogy országa 20 milliárd dollár értékben rendel majd gépeket a gyártótól.
  • A felek között előrehaladott tárgyalásokat zajlanak arról is, hogy a francia gépgyártó egy újabb gyárat nyisson Kínában. Az új üzem a második legjelentősebb gyáregysége lenne Kínában a cégnek, melyben az A330-as gépek gyártása folyhatna.
  • Az Airbus ezzel jelentősen meg tudná erősíteni jelenlétét a hatalmas országban, ahol a szakértők szerint továbbra is óriási lehetőségek rejlenek a légiiparban. Tavaly minden negyedik kínai ember igénybe vett repülőgépes utazást Kínában, ám az Airbus számításai szerint ez a szám két évtizeden belül a teljes népességnek megfelelő méretűre hízhat.
  • Kína ezen túl zöld utat adhat 27 Airbus A330s repülőgép leszállítására, amit még korábban állított le a kínai vezetés környezetvédelmi előírások megsértésére hivatkozva.
  • A hírekre már 2,8 százalékot drágultak ma az Airbus részvényei.
Forrás: Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!