A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Angola
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl

Megtáncoltatta Putyin a tőzsdéket

Az OTP napi grafikonja
Vágólapra másolva!
Alaposan megtáncoltatta Putyin a tőzsdéket az elmúlt két napban, a tegnapi mínuszokat szinte teljesen letörölték a főbb indexek.
Vágólapra másolva!
  • A BUX index végül napi csúcsán, 3,7 százalékos pluszban zárt, köszönhetően a szenzációsan szereplő OTP-nek. A bankpapír 6,4 százalékos pluszig, 4 020 forintig jutott a pénteki gyorsjelentése előtt.
  • A Richter és a Mol szintén remekül teljesítettek 2,1-3,1 százalékos emelkedésükkel pedig megelőzték a blue-chipek között a "csak" 1,2 százalékot erősödő Magyar Telekomot.
  • A kisebb papírok is raliztak ma, az FHB 5,3, az Appeninn 4,3, míg a Rába 3,1 százalékos pluszra volt képes.
  • A forint is tudott erősödni a kedvező környezetben, és zárás után nem sokkal 310,4 közelében mozog az euróval szemben.

Eközben az európai piacokon is valóságos eufória uralkodot, miután Vlagyimir Putyin mai nyilatkozatával alaposan lehűtötte a kedélyeket az esetleges háborús feszültségek kapcsán. Putyin szerint nincs még szükség arra, hogy az orosz katonákat vezényeljen Ukrajnába, bár hozzátette, továbbra is az elűzött Viktor Janukovicsot tartja Ukrajna legitim elnökének, és a többségében oroszok lakta Krím-félszigetről sem áll szándékában visszavonulni.

A piacokon ez viszont a délelőttinél is nagyobb megnyugvást hozott, az európai indexek pedig 1,7-3,2 százalékos emelkedéseket mutatnak. Az amerikai benchmarkok szintén komoly erősödést mutatnak, szinte teljesen letörölni látszanak a tegnapi mínuszaikat. Jól mutatja ezt, hogy az S&P 500 már újabb történelmi csúcsot ütött.

Az OTP napi grafikonja Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!