Hihetetlenül sikeres a Master Good

Vágólapra másolva!
Az egyik legvirágzóbb családi vállalkozás, a három üzemet integráló Master Good Cégcsoport az elmúlt három évben több mint 18 milliárd forintot ruházott be, és négy éven belül 800 új munkahelyet teremt, hangzott el kisvárdai sajtótájékoztatójukon.
Vágólapra másolva!

A három társaságot – Master Good Kft., Master Szolg. Kft., Baromfi Coop Kft. – tömörítő Master Good száz százalékban egyetlen, a Bárány család tulajdonában áll, a negyedik nemzedék óta foglalkoznak baromfifeldolgozással. Húsz évvel ezelőtt 5 fővel indult a vállalkozás, 1998-ban kezdték igazán intenzíven fejleszteni a céget. Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a sajtótájékoztatón a sikeres társaság mintapéldájának nevezte a rohamosan fejlődő családi vállalkozást. Elmondta, hogy a pályázaton nyert források minden forintja jó helyre került. Kiemelte, ilyen vállalatokra van szükség a következő időszakban ahhoz, hogy az egész ország és a megye is sikeres legyen.

Bárány László, a társaság ügyvezető igazgatója és tulajdonosa tájékoztatott, idén 5 milliárd forintot ruháznak be: májusig megújul a vágóüzem gépi-technológiai sor – ez 25 százalékkal növeli a teljesítményt –, valamint új csirkehizlaló és tenyész-szülőpár telepeket építenek fel. Ehhez igazodva január óta bővül a humánerőforrás is a cégnél. Július-augusztusra 150 új dolgozó állhat munkába, emellett negyven új brojler-farm, és a hozzájuk tartozó lakások felépítése a következő években 230 embernek ad munkát. A feldolgozó üzem bővítésével, a második műszak bevezetésével 400 új munkavállalót alkalmaznak majd. Az új állateledel-gyártó üzem építésével, valamint a továbbfeldolgozók termelési kapacitásbővítésével is több mint 100 ember kaphat munkát.

A Master Good Cégcsoport, Magyarország egyetlen száz százalékban integrált, csirke profilú vállalkozása jelenleg 1200 embert foglalkoztat. A vállalkozásban 380 ezer szülőpár tyúkot tenyésztenek, 43 millió tojást keltetnek ki. Magyarországon minden harmadik csirkét a kisvárdai vágóüzemben dolgoznak fel, de exporttevékenységük is jelentős. Nettó árbevételük tavaly megközelítőleg 1,8 milliárd forint volt, a tervek szerint 2018-ra 101 milliárd forint fölé emelkedhet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről