A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Kis aktivitás mellett felemásan szerepelnek a vezető ázsiai tőzsdék kedden. Japánban pluszokat látni, ellenben Dél-Koreában és Hongkongban már a piros szín az úr. Tegnap az USA-ban és Londonban nem volt kereskedés, de ma már visszatérnek a befektetők a börzékre ott is.
Vágólapra másolva!
  • Japánban tovább folytatódott a menetelés a tokiói tőzsdén, ugyanis a Nikkei 0,5 százalékos pluszban zárta a nem túl mozgalmas napot. Ezzel pedig már ötödik egymást követő napon zárta plusszal a napot a Nikkei.
  • Mivel sem Londonban sem pedig New Yorkban nem volt kereskedés, így a szokásosnál alacsonyabb volt az aktivitás a pénz- és tőkepiacokon. Ma viszont már újra kereskednek majd mindkét piacon.
  • Szöulban és Hongkongban már mínuszokat láttunk, míg Sanghaj és Sydney alig mozdult el előző napi záróáráról.
  • A határidős indexek alapján vegyes nyitás jöhet Nyugat-Európában, a francia és a német tőzsde minimális mínusszal kezdhet, ellenben a tegnap kimaradó London emelkedéssel vághat neki a keddnek.
  • Az USA-ból érkezik ma egy Case-Shiller lakáspiaci adat, egy szolgáltató szektorbeli PMI, és egy fogyasztói bizalmi index, de magyar szempontból fontosabb lesz ma az MNB kamatdöntő ülése kettő órától.
  • Újra erősödtek a kamatvágással kapcsolatos várakozások a jövő heti EKB kamatdöntő ülését illetően, miután tegnap Mario Draghi jegybankelnök jelezte, késznek kell lenniük a cselekvésre, ha az alacsony inflációs kockázatok erősödnek.
  • Az EURUSD tegnap kicsit erősödött, bár meglehetősen alacsony volt a forgalom. Tegnap reggel még 1,3620-nál volt a devizapár, míg ma hajnalban 1,3652-nél ingadozik az EURUSD.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!