Milliárdokat ad vissza befektetőinek a Ford

Vágólapra másolva!
Nagyjából 1,8 milliárd dollárnyi saját részvényét fogja visszavásárolni a Ford idén, amire nagy emelkedéssel reagáltak az autógyártó papírjai.
Vágólapra másolva!
  • A Ford 116 millió darab részvényét fogja visszavásárolni még idén. Ez a részvények tegnapi 15,46 dolláros záróárával számolva 1,8 milliárd dollárnyi papírnak felel meg.
  • A visszavásárlások egyik célja, hogy tompítsák az átváltható kötvények átváltásának eredményhigító hatását. A 2016-ig ugyanis jelentős mennyiségű átváltható kötvény válik esedékessé, melyeket részvénnyé konvertálhatnak át a tulajdonosok, ami csökkentheti a vállalat egy részvényre jutó eredményeit.
  • A másik cél, hogy a cég top-vezetőinek idén nyújtandó részvény-juttatások eredmény-higító hatásait csökkentsék. A vállalat ösztönző-programjának keretében például 13,8 millió dollárnyi részvényt kapott a távozó Alan Mulally vezérigazgató.
  • A Ford stabil készpénzteremtéséből finanszírozza a visszavásárlásokat. Az első negyedévben 1,2 milliárd dolláros cash-flowról számolt be a cég, a nettó készpénzállománya pedig közel 10 milliárd dolláros többletet mutatott.
  • A kedvező hírekre másfél százalékos pluszba lendült a Ford árfolyama.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!