A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1

Jön a VB, pattannak a brazil részvények

Brazília, Neymar, a brazil válogatott játékosa
Vágólapra másolva!
Remek formában vannak a brazil részvények az elmúlt hetekben, hónapokban, a közepes és nagy vállalatokat tömörítő EWZ ETF pedig fontos szinteket hagyott maga mögött. Miközben az ország már futball-lázban ég, addig a részvények rég nem látott szintekig szárnyalhatnak.
Vágólapra másolva!

Zászló alakzatból törhet ki a közepes és nagy brazil vállalatokat tömörítő EWZ ETF, miután az elmúlt hetekben remekül szerepeltek a brazil részvények, és közel 25 százalékos emelkedést mutattak március közepe óta.

Technikai alapon pedig további emelkedés jöhet, mivel a zászló alakzatból való kitörés esetén 55 dollárig emelkedhet az ETF árfolyama. Támogatná ezt a formálódó aranykereszt is (az 50 napos mozgóátlag alulról metszi a 200 napos mozgóátlagot, miközben az árfolyam ennél magasabb szinten áll). Az MACD vételi jelzése szintén kedvezőnek számítana a bikák szempontjából.

Mi az az ETF?

Az ETF a tőzsdén kereskedett befektetési alap angol nevének rövidítése. Az ETF-ek olyan befektetési alapok, amelyeknek befektetési jegyeit bevezetik tőzsdére, így a részvényekkel megegyező módon lehet adni-venni az alapot. Az ETF-ek általában indexkövető alapok, azaz egy előre meghatározott részvényindek összetételét képezik le pontosan, így egy tranzakcióval megvásárolhatóvá téve az egyébként nehézkesen előállítható nagy részvényportfóliókat.

Az RSI ezzel együtt már majdnem túlvettséget mutat, ami kockázatot jelent. Ha mégsem valósul meg a kitörés, akkor 46 dollár közelében már érdemes lenne elgondolkozni egy veszteségvágó megbízás használatán.

EWZ ETF napi grafikon (NYSE Arca) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Közel 3 éves csökkenő trendvonalat tört át az ETF az elmúlt hetekben, miután 40 dollár közeléből felpattant. A 80 dollár közeli szintekről való visszaesés után így jelenleg a 23,6 százalékos Fibonacci szintnél áll a részvény.

Ez alapján is eljuthat 55 dollár közelébe az ETF árfolyama, amennyiben sikerülne tartósan áttörni a 23,6 százalékos Fibonacci szintet, és megvalósulna a zászlóból való kitörés is.

EWZ ETF heti grafikon (NYSE Arca) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!