Vágólapra másolva!
A Mol teljesített legjobban a hazai főbb papírok közül, a többi blue-chipnek ugyanis nem volt jó napja. A BUX így végül 0,3 százalékos pluszban zárt, amivel felülteljesítőnek számított Európában, mivel a többi börzén a mínuszok uralkodnak zárás előtt. Amerikában pedig szintén lefelé csordogálnak az indexek. 
Vágólapra másolva!
  • A Mol volt ma a legerősebb láncszem a hazai blue-chipek közül, mivel csak az olajpapír volt képes emelkedésre. A Mol 1,3 százalékos pluszban, a fontos 13 ezer forintos szint fölött zárt. A Mol-t többek között a Citi felől érkező ajánlás megerősítése is segíthette.
  • Az OTP visszajött a délelőtti nagyobb mínuszokból, és 0,6 százalékot esett, míg a Magyar Telekom 0,9 százalékot veszített értékéből. A Richter piacán egész nap nem volt nagy mozgás, a gyógyszerpapírt aztán zárásban "megtépték", és végül napi maximumán 0,8 százalékos pluszban zárt.
Forrás: Investor.hu

  • Ezek után a BUX végül 0,3 százalékos pluszban zárt, amivel a legjobban teljesítő indexnek számított a régióban.
Forrás: Investor.hu

  • A forint a mai kisebb korrekció után 304 körül mozog az euróval szemben, a dollár/forint jegyzése 221-nél, a svájci franké 249,4-nél található.
  • Európában profitrealizálás látható a börzéken a tegnapi emelkedés után, és a rossz hangulatra "rárak egy lapáttal" a hétvégi ukrán népszavazás, valamint a fokozódó feszültségek miatti nyugtalanság. A főbb részvényindexek így 0,2-1,8 százalékos mínuszban mozognak, a spanyol és az olasz tőzsdemutató kifejezetten gyengének számít, míg a londoni FTSE és német DAX az élmezőnyben foglal helyet.
Forrás: Investor.hu

  • Amerikában 0,2-0,6 százalékos mínuszok láthatóak, az S&P 500 és a Dow Jones indikáció hiányában nem tud új történelmi csúcsot ütni, és mindkettő lefelé csordogál néhány pontra lévő mindenkori legmagasabb értékétől. A Nasdaq tovább esik, és már 0,6 százalékot gyengült.
Forrás: Investor.hu

  • Fontos makroadat délután nem látott napvilágot, így elsősorban a vállalati hírekre fókuszálhattak a befektetők. Az Alcatel-Lucent 1,7 százalékos mínuszba csúszott vissza a kedvező eredményei ellenére, és az ArcelorMittal is 3,2 százalékkal esik a pesszimistább kilátásokra. A 35 milliárd dolláros összeolvadás meghiúsulása után az Omnicom 0,4 százalékot, a Publicis 1,1 százalékot gyengült. A Beats Electronic felvásárlását nem fogadják jól az Apple befektetői, az óriáscég részvényei 0,9 százalékot veszítettek értékükből.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!