A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
A londoni tőzsde igyekszik behozni lemaradását tegnapi szünnapja után, és a vezető nyugat-európai börzék közül egyedüliként emelkedik nyitást követően. Itthon a Mol ma már osztalék nélkül forog, így nagyobb mínuszban áll, de a többi blue-chip is lefelé veszi az irányt egyelőre.
Vágólapra másolva!
  • A londoni tőzsde áll csak pluszban a vezető nyugat-európai parkettek közül, mivel tegnapi zárvatartását követően igyekszik behozni lemaradását. Hiszen hétfőn a német DAX például 1,3 százalékot emelkedett. Az FTSE100 0,4 százalékos pluszban van kora reggel, a DAX 0,2, míg a francia CAC40 0,3 százalékkal csökken.
  • Ithhon a Mol ma már osztalék nélkül forog, ami miatt 2,7 százalékos mínuszban van a részvény (-340 forint), ez viszont kevesebb mint az 590 forintos osztalék. Elméletileg ennyivel kellett volna esnie az árfolyamnak nyitás után.
  • A többi blue-chip közül a Magyar Telekom 0,3 százalékkal emelkedik (322 forint), míg az OTP 0,4 százalékkal csökken (4788 forint), és a Richter (4181 forint) is nagyjából hasonló mértékben halad lefelé.
  • A forint lendületes gyengüléssel kezdte a napot, a 302,8-as szintről, egészen 303,5-ig szúrt fel az EURHUF. Ma kettő órakor jelenti be az MNB kamatdöntő ülésének eredményét, amitől az elemzők 10 bázispontos csökkentést várnak.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!