A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Nagyot raliztak tegnap az amerikai tőzsdék, aminek következtében az S&P 500 mindenkori zárócsúcsot ütött, míg a Dow Jones index napon belüli rekordon fordult meg, de a Nasdaq is három hónapja nem látott mértékű emelkedést produkált. Ma pedig Ázsiában is jó a hangulat.
Vágólapra másolva!
  • Nem nagyon érdekelte az amerikai parketteket az ukrán szituáció, és komoly emelkedéssel mindenkori csúcsokra száguldottak az indexek. Az S&P 500 mindenkori zárócsúcsot ütött (1896,65 pont), míg a Dow Jones is hasonlóan cselekedett és 16695,47 ponttal rekordra futott.
  • Pedig komoly makrogazdasági hír nem látott napvilágot és még a vállalati gyorsjelentések közül sem voltak említésre méltók, mégis nagyot emelkedtek a parkettek. A Nasdaq például három hónapja nem látott emelkedéssel (+1,8 százalék) 4143,86 pontra ért.
  • Az elmúlt időszakban nagyot kapott Twitter 5,9, a Facebook 4,5 százalékkal kapaszkodott feljebb.
  • A tegnapi amerikai jó hangulat pedig átragadt Ázsiára is, a tokiói börze két százalékos pluszban van, de a sanghaji börzén kívül a többi vezető index is a pozitív tartományban időzik.
  • A Shanghai Composite a tegnapi nagyobb emelkedése után korrigálhat, de az sem tehetett jót neki, hogy az áprilisi kiskereskedelmi forgalom elmaradt a várttól az országban, de az ipari kibocsátás is valamivel a prognózisok alatt maradt az elmúlt hónapban.
  • A japán Nissan árfolyama öt százalékot ugrott miután az autógyártó még vártnál is jobb negyedéves számokat közölt és nagyobb osztalékfizetést helyezett kilátásba.
  • A hétfői Wall Streeti bika lendületet adhat ma reggel az európai tőzsdéknek is, legalábbis a határidős indexek alapján erre lehet számítani.
  • Ma Európában a Zew német gazdasági hangulatindex lehet érdekes makro szempontból, míg az USA-ból kiskereskedelmi adatok érkeznek.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!