Csalódást okozott a telekomóriás

Vágólapra másolva!
A növekedő ügyfélkör ellenére gyenge eredményekről számolt be az amerikai telekomóriás, az AT&T a második negyedéves gyorsjelentésében. Az elemzői várakozásokat így nem sikerült felülmúlni, amire eséssel reagáltak a részvények.
Vágólapra másolva!
  • Az AT&T 0,68 dolláros EPS-ről, összesen 3,5 milliárd dollár profitról számolt be 2014 második negyedévére. Az egyszeri tételektől megtisztított egy részvényre jutó profit (EPS) 0,62 dolláron alakult.
  • Az elemzők 0,63 dolláros EPS-t vártak, így a piaci előzetes konszenzust alulteljesítette a vállalat. Az egy évvel korábbi eredményhez képest is rosszabb negyedévet zárt a társaság, a tavalyi második negyedéves nettó profit 3,82 milliárd dollárt tett ki.
  • Az árbevétel esetében szintén kellemetlen meglepetést okozott a telekomóriás. Az előző évi adathoz képest 1,6 százalékkal magasabb, 32,6 milliárd dolláros bevételt könyvelhet el a cég, az elemzői konszenzus azonban ennél magasabb, 33,2 milliárd dolláros értékre számított.
  • A bevételek növekedésének elsődleges oka, hogy több mint egymillióval bővült a havi előfizetők száma. A bővülési ütem szintén gyorsult az előző év azonos időszakához képest. Különösen az okostelefonokra szóló előfizetések területén remekelt az AT&T, ahol 700 ezerrel nőtt az ügyfélkör, amivel jelentősen lehagyták a nagy rivális Verizont (+304 ezer).
  • A csalódást keltő eredmények oka elsősorban az okostelefonokra szóló előfizetéseknél mutatkozó részletfizetések növekvő száma, ami csökkentette a profitot.
  • A befektetők negatívan értékelték a cég publikált számait, így ma 1,8 százalékot esett már az AT&T árfolyama.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!