Vágólapra másolva!
Vegyesen indították a hetet az ázsiai részvényindexek, melyk közül az ausztrál és a dél-koreai tőzsdemutató is lokális csúcsok közelében tartózkodik. Amerikában pénteken sem volt megállás, és folytatódott a piaci hegymenet. 
Vágólapra másolva!

ÁZSIA: Zárva volt a japán tőzsde

  • Vegyes mozgásokat lehet látni a nyitva lévő vezető börzéken, a kínai indexek kisebb mínuszban állnak, ellenben az ausztrál tőzsde emelkedni tud. Japánban nem volt ma kereskedés, így a befektetői aktivitás is alacsonyabb az átlagosnál.
  • A dél-koreai Kospi mai stagnálásával továbbra is december óta nem látott szinteken mozog, az ausztrál S&P/ASX 200 pedig bő hatéves csúcsokon található.
Forrás: Investor.hu

USA: Megállíthatatlanok voltak a tőzsdék

  • Pénteken már nyoma sem volt a maláj gép lezuhanása miatt kialakult rossz hangulatnak az amerikai tőzsdéken. A főbb részvényindexek közül a Nasdaq volt a legjobb formában, mely 1,6 százalékot erősödött. Az S&P 500 egy százalékos, a Dow Jones 0,7 százalékos pluszt szedett össze, amivel történelmi csúcsaik közelébe kapaszkodtak vissza.
  • A múlt héten erősen megütött Russell 2000 is korrigálni tudta eséseit, és 1,7 százalékot erősödött. Összességében viszont bő másfél százalékos mínuszban fejezte be a hetet a kis-és közepes vállalatokat tömörítő index.
Forrás: Investor.hu

  • A jó kedvet a vártnál gyengébb fogyasztói bizalmi index sem rontotta el. A Michigani Egyetem júliusi fogyasztói bizalmi indexének értéke 81,3 pontra esett vissza, miközben a szakértők 83 pontos értéket vártak. Ez a fogyasztói bizalom romlásáról árulkodott.
  • A Google (Nasdaq) A sorozatú részvényei négyhavi csúcsra ugrottak a keresőóriás remek csütörtök esti gyorsjelentése után. A papírok 4,2 százalékot drágultak.
  • Csúnyán elintézték az AMD (NYSE) részvényeit, melyek 16,2 százalékot vesztettek értékükből. Ennek oka a cég pocsék második negyedéves gyorsjelentése, a cég vesztesége nagyobb lett a vártnál, és árbevétel soron is csalódást okoztak. A papírok ezzel három és félhavi mélypontra estek vissza.
  • A 21st Century Fox (Nasdaq) az olasz és német előfizetős televíziós egységeinek eladását fontolgatja, hogy az innen befolyó pénzből meg tudja emelni a Time Warnerre (NYSE) tett felvásárlási ajánlatát. A Sky Italiát és a Sky Deutschlandban meglévő 57 százalékos részesedését a British Sky Broadcasting Groupnak adhatja el az amerikai médiaipari óriás, melyért 13,5 milliárd dollárt kaphat. A Time Warner a múlt héten dobta vissza a 21st Century Fox első, 80 milliárd dolláros ajánlatát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!