Vágólapra másolva!
Javarészt emelkedéssel indult a kereskedés az európai tőzsdéken, köztük hazánkban is.
Vágólapra másolva!
  • A pozitív tartományban indította a mai kereskedést a hazai parkett vezető indexe, a BUX. A vezető papírok közül egyedül a tegnap újabb éves csúcsot felállító Magyar Telekom nem tud emelkedést felmutatni, igaz csupán 1 forinttal áll a 370 forintos záróára alatt. A további menetelés egyelőre kérdéses, hiszen egy komoly ellenálláshoz érkezett meg a telekompapír.
  • Mindeközben a Richter folytatta kisebb felpattanását a 4000 forintos szintről, 0,5 százalékos pluszával pedig egyelőre a legjobban teljesítő blue-chipnek számít. Az OTP és a Mol 0,1 százalékos emelkedést tud felmutatni.
  • A Mollal kapcsolatos hír, hogy ha sikertelenek lesznek a horvát kormánnyal folytatott tárgyalások, akkor a társaság eladja az INA-ban meglévő részesedését.
  • A forint/euró árfolyam 308 alá esett vissza az euróval szemben, köszönhetően annak, hogy Matolcsy György úgy nyilatkozott, nem folytatódik tovább a kamatcsökkentési ciklus. Ma reggel 307,8 körül ingadozik az EURHUF árfolyam.
  • Nyugat-Európában javarészt emelkedést mutatnak a főbb indexek, az élen a DAX áll 0,3 százalékos plusszal, míg a sort az olasz FTSE MIB zárja 0,6 százalékos mínusszal.
  • Egy év alatt 12 százalékkal növelte profitját a Daimler (Xetra) a második negyedévben. Az üzemi eredmény 2,46 milliárd euróra emelkedett, ami magasabb volt az elemzők által vártnál (2,38 milliárd euró). Az árbevétel azonban nem a várt szerint növekedett (várt: 31,81, tény: 31,54 milliárd euró). A negyedévben megduplázódtak az S-osztályú Mercedesek eladásai éves alapon.
  • A Repsol (Madrid) a kanadai Talisman Energy megvételén gondolkodik. A spanyol olajtársaság nagy részben az Argentínától kapott öt milliárd dolláros kártérítésből finanszírozná az ügyletet. A kanadai céget 10,2 milliárd dollárra értékeli a piac.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!