A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Kicsit alábbhagyott a jókedv a nemzetközi piacokon délutánra, de azért a nyugat-európai börzék még a pozitív tartományban állnak. Itthon az OTP nem tudta megemberelni magát és csökkenéssel zárta a hetet.
Vágólapra másolva!
  • A nap elején szépen ment az európai bankszektornak az előző napok hányatatott sorsa után, és a részvények a legjobb teljesítményt mutatták Európában. Délutánra alábbhagyott a lendület és visszább jöttek már a bankpapírok, de azért általánosságban maradtak a pluszok.
  • Itthon az OTP már reggeltől fogva alulteljesítette a versenytársait, és végül 1,1 százalékos mínuszban zárt (4100 forint).
  • Régiós társai közül az Erste pattant egyet és a záráshoz közeledve 3,4 százalékkal menetel felfelé, azok után, hogy korábban hatalmas mínuszokat szedett össze a héten. A Raiffesien viszont 1 százalékkal csökken.
  • A Fitch megerősítette a Mol hosszú távú adósság besorolását, azonban ahhoz negatív kilátást rendelt. Főként a finomítói üzletág nehéz helyzetét és az INA-val kapcsolatos bizonytalanságokat említve.
  • Viszont pénteken a Molnak volt a legjobb napja a BÉT-en a blue-chipek között, ugyanis az oaljrészvény 1,5 százalékot emelkedett (11 545 forint). A Richter is jól teljesített (+0,5%, 4247 forint), ellenben a Magyar Telekom 1 forinttal került lejjebb (345 forint).
  • A forint 310,2 közelében ingadozik az euróval szemben, miután délelőtt nagyobb kilengéseket produkált az árfolyam.
  • New Yorkban 0,1-0,2 százalékos mínuszokat lehet látni, kivétel viszont a Nasdaq index, ami 0,2 százalékkal emelkedik.
  • Nem okozott meglepetést az amerikai bankóriás, a Wells Fargo, ugyanis a vártnak megfelelően 1,01 dolláros EPS-ről számolt be. Megszakadt viszont egy 17 negyedéve tartó jó sorozata a pénzintézetnek, ugyanis 2009 első negyedéve óta először most nem volt képes negyedéves alapon EPS-növekedést elérni. A részvény egy százalék körüli mínuszban forog.
  • Megerősítette a két nagy amerikai dohánycég, a Lorillard és a Reynolds American, hogy valóban tárgyalásokat folytatnak egy esetleges fúzióról. Ha megvalósulna az ügylet, egy 56 milliárd dolláros piaci kapitalizációjú cég jönne létre. A Lorillard árfolyama 4,2, míg a Reynolds American árfolyama 1,2 százalékos plusszal reagált a hírekre.
  • Több mint egy milliárd dollárért vásárol többségi részesedést a háztartási eszközöket gyártó Whirlpool az olasz Indesitben. A Whirlpool 42,7 százaléknyi részvényt a Finelo cégtől vásárolna meg, míg 17,6 százaléknyi pakkot az alapító, Merloni családtól. Az Indesit 2,5 százalékos pluszban mozog a hírre.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!