A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Szenved a GM a visszahívások miatt

Vágólapra másolva!
Újabb 718 ezer autóját kellett visszahívnia szerdán az General Motors-nak Egyesült Államokban. Bár a mostani hibáért nem az indítószerkezet okolható, a mai gyorsjelentés alapján igen csak szenved a sok visszahívás miatt az autógyártó.
Vágólapra másolva!

Már megint visszahívás

  • Szerdán újabb 717 500 autót kellett visszahívnia a General Motorsnak. A visszahívások ezúttal 6 különböző okot érintenek, ám egyiknél sem az eddig problémás indító szerkezet volt a hibás.
  • A mostani meghibásodások egy az első üléseket állító elektromotorban keresendők. Eddig két baleset és három személyi sérülés írható az első ülések számlájára, de haláleset nem történt. Emiatt 414 333 darab gépjárműt rendelt vissza a gyártó.
  • Az új hibaforráson kívül más eltérés is van az eddigi visszahívásokhoz képest. Míg eddig jellemzően 2010 és 2012 között legyártott modellek hibásodtak meg, a mostani típusok között már 2014-es gyártmányúak is szerepelnek.
  • A legújabb típusok a mostani listán a Chevrolet Impala, Chevrolet Silverado, GMC Sierra, valamint Cadillac ATS, CTS és ELR modellek szerepeltek, ezek közül mindegyik idén gördült le a futószallagról.
  • Ezen felül a Chevrolet Equinox,a GMC Terrain, a Buick Regal and LaCrosse sedans, a Cadillac SRX és a Chevrolet Camaro modellek szerepeltek. Utóbbiak mind 2010 és 2012 között kerültek legyártásra.
  • A tegnapi bejelentés során a GM nem tért ki arra, hogy az Egyesült Államokon kívül hány gépjármű kerül visszahívásra a fenti modellek közül.

Ebből a cégnek sok pénze nem lesz...

  • Ezzel viszont idén már több mint 15 millió autót hívott vissza a GM világszerte az indító kapcsolók balesetveszélyessége miatt, míg január óta összesen 29 millió autót Észak-Amerikában.
  • Nem is csoda, hogy a negyedéves számok sem alakultak túlságosan jól, derült ki a mai gyorsjelentésből.
  • Az EPS mindössze 0,58 dollár lett, szemben a várt 0,59 dollárral, és a tavalyi 0,84 dollárral. Éves alapon ez így 30 százalékos visszaesést jelent.
  • Az árbevétel 39,6 milliárd dolláros lett, ami szintén szépen elmaradt a várt 40,6 milliárd dollártól.
  • A gyenge eredmény oka "természetesen" a visszahívások 1,2 milliárdos becsült költsége.
  • Az autógyártó arra is kitért, hogy a meglévő 400 millió dolláros alapját, melyet a károsultak részére hozott létre, 600 millió dollárra bővítheti.
Forrás: Investor.hu

Mondani sem kell, hogy erre az eredményre inkább az eladók nyomása érvényesül a piacon, nyitás előtt pedig 2 százalékos visszaesés látható az árfolyamban. Mármint a tegnapi 1 százalékos mínusz után, hiszen természetesen arra a hírre sem volt túl nagy optimizmus.

Bár az utóbbi 1-2 hónapban úgy tűnt, hogy a General Motors vesszőfutása véget ér (legalábbis a tőzsdén), a mostani hírek ismét nyomás alá helyezték a papírt, és lefordulni látszik a 38 dollár közeli szintekről. 36,7 dollárnál nyithat ma General Motors.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!