Vágólapra másolva!
A Richter kivételével egy százalék feletti erősödést hoztak össze a hazai blue-chipek. Az európai tőzsdéken is jó a hangulat, valamint Amerikában is emelkedéssel kezdődhet majd a nap. 
Vágólapra másolva!
  • Kisebb rali bontakozott ki a magyar tőzsdén, ami a múlt heti nagy zuhanások korrekciójának tudható be. A BUX már 0,9 százalék körüli pluszban mozog, amivel a legjobban teljesítő indexnek számít a régióban.
  • A blue-chipek közül a Mol és az OTP van a legjobb formában. Az olajpapír pénteken ütött ötéves mélypontjáról tápászkodik fel, és már 1,3 százalékot erősödött, amiben a Gazprom felőli hírek is szerepet játszanak. A bankpapír pedig a 4100 fontos támaszáról pattan fel, és már 1,4 százalékot drágult.
  • A Magyar Telekom is jól szerepel 1,2 százalékos emelkedésével, miközben a Richter ennél mérsékeltebb erősödést mutat (0,3%, 4260 forint).
  • A jó hangulatban a forint is erősödik, mely 309,2 közelében is megfordult az euróval szemben. Dél körül 309,8-nál mozog az árfolyam.
  • A magyar piacra az európai tőzsdéken uralkodó jó hangulat tudott átragadni. Külföldön 0,4-0,6 százalékos pluszok láthatóak, miközben a befektetők a heti fontos amerikai banki gyorsjelentésekre várnak. Egyedül a spanyol és az olasz index maradt le társaitól.
  • Amerikában szintén emelkedés kezdpdhet, a határidős indexek szerint 0,3-0,5 százalékos pluszok alakulhatnak majd ki nyitáskor. Fontos makroadat ma már nem lát napvilágot, így a gyorsjelentések, egyéb vállalati hírek mutathatják tovább az irányt a piacoknak.
  • Az arany nagy mínuszt szedett össze, már 1,2 százalékot esett, amivel 1322 dollárig tért vissza. Az árfolyamot az 1340 dolláros ellenállás fordította vissza déli irányba, mivel a befektetők vélhetően zsebre rakják a profitot az arany elmúlt napokban mutatott nagyobb emelkedése után.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!