A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Főleg az OTP és a Richter ereje húzza felfelé a BUX indexet, az enyhülő nemzetközi hangulatban. Ezzel egyidejűleg a forintnak is jól megy, és már újra 313 alatt jár az euróval szembeni árfolyama.
Vágólapra másolva!
  • Ahogy Ázsiában és Nyugat-Európa tőzsdéin, úgy idehaza is plusszal indított a BUX index. Főleg az OTP (+1,9%, 3870 forint) és a Richter (+1,9%, 3860 forint) indított jól reggel. Fél tíz környékén pedig az OTP már 2,6 százalékos pluszban van (3898 forint), ráadásul 30 perc leforgása alatt már belepörögtt több mint egy milliárd forint.
  • De a Mol sem sokkal marad le, az olajpapír 0,7 százalékos pluszban áll (11 680 forint), a Magyar Telekom pedig előző napi záróárán stagnál (357 forint).
  • A forint is jól kezdte a hetet, az euróval szembeni jegyzések már 312,7 környékén járnak.
  • Nyugat-Európában 0,6-1 százalékos emelkedéseket látni, a legnagyobb pluszt a német DAX index mutatja, az enyhülő nemzetközi geopolitikai feszültségek következtében.
  • Közel került a megállapodáshoz a Royal Dutsch Shell (Amszterdam) a Blackstone-nal az egyik louisianai gázmezőjének értékesítéséről. A Blackstone 1,2 milliárd dollárt fizetne a Shell egyik louisianai gázmezőben meglévő 50 százalékos részesedéséért, miután a terület nem váltotta be a holland olajcég által hozzá fűzött reményeket.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!